3 redenen waarom bitcoin en crypto het geld van het AI tijdperk zijn

6868 totale weergaven
crypto AI

Voormalig Coinbase-executive Balaji Srinivasan denkt dat crypto het geld wordt van het aankomende kunstmatige intelligentie (AI) tijdperk. De Amerikaanse analist vertelt zijn 1 miljoen volgers op het sociale mediaplatform X dat crypto “digitale schaarste” vertegenwoordigt en AI “digitale overvloed.”

Crypto en AI als geslaagd huwelijk

Hij merkt op dat AI echter niet alles overvloedig zal maken. “Wat is geld na generatieve AI en robotica? Dit is in wezen crypto. Geld zelf wordt cryptocurrency, net zoals veel intelligentie elektriciteit wordt. Hij geeft een drietal redenen waarom dit gaat gebeuren:

  1. Ten eerste, cryptocurrency is wat aantoonbaar schaars is in het tijdperk van AI-overvloed. Dat is geen slechte zaak. Bijvoorbeeld, je hebt schaarse crypto-activa nodig om te bewijzen dat je een mens bent wanneer AI-tools voor het vervalsen van menselijkheid overvloedig zijn.
  2. Ten tweede, geld is een brug tussen economisch verschillende actoren. Je hoeft je hand niet te betalen om te bewegen, en je hoeft ook geen robot die je bezit te betalen om te bewegen. Maar een robot die eigendom is van een andere economische actor zal nog steeds geld nodig hebben om het te huren. Dus, betaal met je cryptomunten om die drone te ontgrendelen.
  3. In feite verdwijnt schaarste op hoog niveau niet, dus geld in zijn algemeenheid verdwijnt niet. Maar veel vormen van schaarste kunnen verdwijnen. Wasmachines zijn stationaire huishoudelijke robots en zijn te vervangen door lopende machines die mobiele huishoudelijke robots zijn.

Srinivasan zegt dat web3-backends zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) superieure beveiliging hebben in vergelijking met elk web2-systeem. Hij stelt dat de belangrijkste vorm van schaarste in het AI-tijdperk crypto privésleutels zullen zijn “om de robots te controleren.”

Bitcoindenker

Srinivasan is een prominente figuur in de technologie- en cryptowereld. Hij heeft een uitgebreide achtergrond en verschillende rollen vervuld in deze sectoren. Hier zijn enkele belangrijke punten over hem. Hij heeft een academische achtergrond in elektrotechniek en informatica en behaalde zijn bachelor, master, en PhD in elektrotechniek van Stanford University. Bovendien is hij mede-oprichter van verschillende technologiebedrijven, waaronder Counsyl, een genetisch testbedrijf dat later werd overgenomen door Myriad Genetics.

Eerder was hij de Chief Technology Officer (CTO) van Coinbase, één van de grootste cryptobeurzen ter wereld. In deze rol hield hij zich bezig met technologische ontwikkelingen en strategieën binnen het bedrijf. Naast zijn rol bij Coinbase, is hij ook een bekende investeerder en adviseur in de technologie- en cryptomarkt. Hij heeft geïnvesteerd in en geadviseerd bij verschillende start-ups en projecten in Silicon Valley. Hij staat bekend als een invloedrijke en gerespecteerde stem in de technologische en cryptocommunity, bekend om zijn diepgaande kennis en vooruitstrevende ideeën.

Lees meer over:
AIcryptogeld

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd