Crypto-lobbygroep stapt naar de rechter wegens spionage

Coin Center stapt naar de rechter. Het Amerikaanse ministerie van Financiën wordt door de lobbyclub beschuldigt van spionage. Zij zouden een recente wet hebben misbruikt om geldstromen en andere zaken in kaart te brengen.

Coin Center is een Amerikaanse crypto-lobbygroep. Het doel is simpel: de Amerikaanse politiek beïnvloeden. In dit geval met het oog op bitcoin en de rest van de cryptosector.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Rechtszaak

Volgens Jerry Brito van Coin Center zit er iets goed mis in de 'Infrastructure Bill'. In een officiële reactie legt de groep hun beweegredenen uit: “In 2021 hebben president Biden en het Congres een onbekend mandaat voor belastingrapportage gewijzigd. Als het amendement van kracht wordt, zal het een regime van massale surveillance opleggen aan gewone Amerikanen.”

De 6050I-wijziging vereist dat individuen en bedrijven informatie rapporteren met betrekking tot alle inkomende transacties met een waarde van $ 10.000 of meer, inclusief de naam van de afzender, geboortedatum en burgerservicenummer.

Coin Center zet dus de aanval in op een ingrijpende regel. In de praktijk zou dit bijvoorbeeld betekenen dat goede doelen met anonieme donateurs voortaan eerst gegevens moeten opvragen. Anoniem bitcoin doneren is dan niet meer de bedoeling. Er zijn nog tal van andere implicaties te bedenken.

Oproep

Brito roept mensen op om te reageren. Hij zoekt mensen die mee willen bouwen aan deze zaak.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!