Crypto nieuws vandaag: Bitcoin, Binance, Ripple en de rol van AI

892 totale weergaven
Crypto vandaag: : Alles wat je moet weten over de laatste gebeurtenissen in de cryptowereld.

Bitcoin richting nieuwe hoogtes, maar met een kanttekening

Kevin Svenson voorspelt dat Bitcoin vóór het einde van het jaar een nieuwe all-time high kan bereiken. Dit is vooral gebaseerd op de positieve marktdynamiek en de verwachte vraag naar BTC.

Toch waarschuwt Svenson voor een “valse top”, een situatie waarin de prijs stijgt, maar snel daarna kan instorten als marktspeculatie overheerst​.

Vitalik Buterin ziet beperkte, maar veelbelovende rol voor crypto-ai

Vitalik Buterin benadrukt de voordelen van de interactie tussen kunstmatige intelligentie en crypto, maar stelt dat de impact beperkt is. AI kan helpen bij het optimaliseren van smart contracts en het verhogen van de efficiëntie in blockchain-netwerken.

Hij waarschuwt echter dat de hype rond AI en crypto soms overtrokken is, en adviseert een voorzichtige aanpak​.

Binance coin (BNB) bullish na nieuws over vroege vrijlating CZ

De mogelijke vervroegde vrijlating van Binance-oprichter Changpeng Zhao (CZ) uit de gevangenis heeft voor een positieve golf gezorgd in de Binance-coin (BNB). De koers heeft een sterke bullish breakout laten zien, en analisten voorspellen verdere groei.

Dit wordt versterkt door de bredere ontwikkelingen in de cryptomarkt, zoals renteverlagingen in belangrijke economieën​.

Ripple en de dreiging van een laatste SEC-beroep

De juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijft voortduren. De SEC heeft nog steeds de optie om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak, wat onzekerheid creëert voor de XRP-markt.

Veel hangt af van de komende stappen van de SEC, die op het laatste moment kan beslissen om door te gaan met juridische actie.

Base’s total value locked overschrijdt $ 2 miljard

Base, het Layer-2-netwerk van Coinbase, heeft een mijlpaal bereikt met een Total Value Locked (TVL) van meer dan $ 2 miljard. Deze stijging is te danken aan aanhoudende gebruikersactiviteit, wat aantoont dat er nog steeds veel vraag is naar efficiënte Layer-2-oplossingen.

Dit netwerk maakt gebruik van Ethereum, wat de bredere adoptie van blockchain verder stimuleert​.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...