Crypto nieuws vandaag: Bitcoin, regelgeving en geruchten – wat investeerders moeten weten voor oktober 2024

848 totale weergaven
Crypto vandaag: : Alles wat je moet weten over de laatste gebeurtenissen in de cryptowereld.

De wereldwijde cryptomarkt kent vandaag een marktkapitalisatie van $ 2,38 biljoen, een stijging van 2% in de afgelopen 24 uur. Het handelsvolume bedraagt $ 79,8 miljard, met een Bitcoin-dominantie van 53,6% en een Ethereum-dominantie van 13,3%.

De cijfers tonen de kracht van de markt, maar wat zegt dit over de toekomst van bitcoin?

Bitcoin: koers onder druk, maar positieve vooruitzichten

Bitcoin heeft moeite om de grens van $ 65.000 te doorbreken. Hoewel de beren in september een sterke invloed hadden, is het belangrijk om te realiseren dat dit de beste septembermaand voor bitcoin was sinds 2013. Historisch gezien luidt oktober een stierenmarkt in, waarbij sommige analisten zelfs een stijging naar $ 75.000 voorspellen.

Maar wat betekent dit voor jou als investeerder? Dit is het moment om alert te blijven. Er zijn signalen dat een koersrally aanstaande is, vooral met het oog op de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Politieke onzekerheid zorgt vaak voor volatiliteit op de markten, en bitcoin zou hiervan kunnen profiteren.

Analisten voorspellen dat bitcoin wellicht een flinke stijging zal laten zien tijdens de aanloop naar de verkiezingen. Dit maakt oktober een cruciale maand voor zowel korte- als langetermijninvesteerders.

In tegenstelling tot september zijn er sinds 2013 slechts twee maanden in oktober geweest waarin bitcoin in het rood eindigde, met winsten van maar liefst 60% en gemiddeld 22%.
In tegenstelling tot september zijn er sinds 2013 slechts twee maanden in oktober geweest waarin bitcoin in het rood eindigde, met winsten van maar liefst 60% en gemiddeld 22%.

De rol van regelgeving: Micar en John Deaton’s strijd tegen cbdc’s

Niet alleen de markt, maar ook regelgeving speelt een steeds grotere rol in de toekomst van crypto. Een belangrijke ontwikkeling is de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCAR) die in 2024 in werking treedt. Deze regelgeving is ontworpen om frauduleuze ‘pump-and-dump’-schema’s aan te pakken, die vaak investeerders duperen.

MiCAR biedt bescherming aan investeerders door strengere regels op te leggen aan projecten die snel in waarde stijgen en even snel weer dalen. Dit is een belangrijke stap richting een stabielere markt, wat de legitimiteit van de cryptowereld alleen maar ten goede komt.

Tegelijkertijd is er groeiende weerstand tegen overheidscontroles op de cryptomarkt. John Deaton, een kandidaat voor de Amerikaanse senaat, heeft zich uitgesproken tegen de introductie van een Central Bank Digital Currency (CBDC) door de federale overheid. Volgens Deaton zou een CBDC de privacy en vrijheid van burgers ernstig aantasten.

Zijn campagne richt zich op het beschermen van de rechten van cryptogebruikers en het voorkomen dat de overheid al te grote controle krijgt over digitale valuta. Voor veel cryptoliefhebbers is dit een belangrijk onderwerp, omdat het de kernwaarden van decentralisatie en vrijheid in gevaar kan brengen.

FTX-token en geruchten op de markt

De cryptomarkt is vol geruchten, en dat bleek recentelijk toen de FTX-token een plotselinge stijging doormaakte. De oorzaak? Speculaties dat FTX opnieuw zou kunnen opstarten, ondanks het faillissement. Dit soort geruchten kunnen de markt tijdelijk opschudden, maar wees voorzichtig met investeringen gebaseerd op zulke speculaties.

Dit is een goed voorbeeld van hoe volatiliteit de markt kan domineren, en waarom het cruciaal is om altijd gedegen onderzoek te doen.

FTT Prijsanalyse. Bron: TradingView
FTT Prijsanalyse. Bron: TradingView

Matrixport en institutionele interesse

Institutionele interesse in crypto blijft groeien, en dat is te zien aan de recente ontwikkelingen bij Matrixport. Dit crypto-financieringsplatform blijft investeerders aantrekken met zijn aanbod aan innovatieve financiële producten.

Matrixport speelt een belangrijke rol in het vergroten van de toegang tot de cryptomarkt voor zowel particuliere als institutionele investeerders. Dit toont aan dat de interesse in crypto niet beperkt blijft tot individuele handelaren, maar dat ook grote financiële spelers steeds meer betrokken raken.

Wat betekent dit voor de toekomst?

De ontwikkelingen die momenteel plaatsvinden, van regelgeving tot marktgeruchten, hebben allemaal invloed op de richting waarin de cryptomarkt zich beweegt. Oktober belooft een belangrijke maand te worden, met potentiële stijgingen voor bitcoin, een strenger regelgevend kader in de EU en een groeiend bewustzijn over privacykwesties rond digitale valuta. Voor zowel ervaren als nieuwe investeerders biedt dit een kans om de markt te evalueren en strategisch te handelen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en wees klaar om actie te ondernemen wanneer de markt in beweging komt. Of je nu gelooft in een bullrun of juist voorzichtig bent vanwege mogelijke risico’s, het is duidelijk dat de cryptomarkt dynamisch en vol kansen blijft.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...