Crypto nieuws vandaag: Bitcoin stijgingen, regelgevingsonzekerheid en netwerkontwikkelingen

757 totale weergaven
Crypto vandaag: : Alles wat je moet weten over de laatste gebeurtenissen in de cryptowereld.

De totale wereldwijde crypto-marktkapitalisatie staat momenteel op $ 1,95 biljoen, met een stijging van 0,97% in de afgelopen 24 uur.

Samenvatting
idea-1
  • icon-check-purpleArthur Hayes verwacht bitcoin prijsstijging na het sluiten van zijn shortpositie
  • icon-check-purpleHarris negeert crypto, terwijl Trump pro-crypto is, wat onzekerheid creëert
  • icon-check-purpleEthereum-whale verkoopt grote hoeveelheden ETH, wat de marktvolatiliteit verhoogt
  • icon-check-purpleCardano's netwerkactiviteit stijgt sterk na recente upgrade, mogelijk prijsstijging

De handelsvolumes in de afgelopen 24 uur zijn ook gestegen met 19,64%, wat een totaal van $ 49,05 miljard vertegenwoordigt. Bitcoin blijft de markt domineren met een aandeel van 55,73%, terwijl de DeFi-sector goed is voor 4,69% van het handelsvolume. Tegelijkertijd speelt een grote Ethereum-whale een belangrijke rol in de volatiliteit van de markt door een verkoopgolf van ETH-tokens.

BTC - Marktkapitalisatie US$ 1.084.545.927.724 
Volledig verwaterde waardebepaling 
US$ 1.153.083.918.000
24 uur handelsvolume 
US$ 22.154.154.403
BTC – Marktkapitalisatie US$ 1.084.545.927.724 | Volledig verwaterde waardebepaling US$ 1.153.083.918.000 | 24 uur handelsvolume US$ 22.154.154.403

Wat drijft de cryptomarkt deze week?

Verschillende gebeurtenissen en ontwikkelingen hebben de potentie om de cryptomarkt deze week aanzienlijk te beïnvloeden. Arthur Hayes, de oprichter van BitMEX, heeft zijn shortpositie op Bitcoin gesloten en verwacht een stijging. Hayes, die bekend staat om zijn scherpe marktinzichten, heeft aangegeven dat hij op korte termijn een stijging van de Bitcoin-prijs voorziet. Dit kan duiden op een veranderende markttrend, aangezien Hayes vaak invloed heeft op andere investeerders door zijn marktbewegingen.

De macro-economische factoren spelen echter ook een rol. De cryptomarkt heeft te maken met voortdurende onzekerheden rondom regelgeving in de Verenigde Staten. Vice-president Kamala Harris heeft onlangs haar economische beleid gepresenteerd, maar opvallend genoeg was er geen duidelijke verwijzing naar cryptocurrency. Dit staat in scherp contrast met Donald Trump, die steeds meer naar voren komt als een voorstander van cryptocurrency. Trump heeft tijdens zijn campagne een aantal positieve opmerkingen gemaakt over crypto, wat erop wijst dat zijn beleid zich in de toekomst zou kunnen richten op het ondersteunen van digitale valuta.

Dit verschil in aanpak tussen Harris en Trump creëert onzekerheid over de toekomst van de regelgeving in de VS, maar het biedt ook kansen voor investeerders die vroeg willen inspelen op potentiële beleidsveranderingen.

Ethereum en Cardano: Netwerkactiviteit en upgrades

Naast de ontwikkelingen rondom Bitcoin, is er ook veel te zeggen over Ethereum en Cardano. Ethereum is recent getroffen door een serie verkopen van een multi-signature wallet die geassocieerd is met medeoprichter Vitalik Buterin. Deze verkopen vergroten de volatiliteit, vooral omdat grote hoeveelheden ETH de markt in komen. Dit kan een tijdelijk effect hebben op de prijs van Ethereum, aangezien investeerders op hun hoede blijven voor verdere verkopen.

Cardano daarentegen ziet een piek in netwerkactiviteit na een recente upgrade. De upgrade heeft het netwerk efficiënter gemaakt, en er is een significante toename in het gebruik van het platform. Dit kan wijzen op een toenemend vertrouwen in het Cardano-netwerk, wat mogelijk leidt tot prijsstijgingen op de lange termijn. Voor investeerders die op zoek zijn naar nieuwe kansen buiten de mainstream, biedt Cardano een interessant alternatief.

Bitcoin-mining breidt uit: Japanse bedrijven stappen in

In Japan maakt een dochteronderneming van Tokyo Electric Power (TEPCO) zich klaar om Bitcoin te minen. Dit is een belangrijke ontwikkeling, aangezien grote bedrijven beginnen te investeren in miningactiviteiten, wat aangeeft dat Bitcoin steeds meer geaccepteerd wordt in de mainstream economie. De betrokkenheid van een groot energiebedrijf als TEPCO onderstreept de schaal en het belang van Bitcoin-mining op wereldniveau.

Met miningactiviteiten die zich uitbreiden, kan dit invloed hebben op de prijs van Bitcoin. Naarmate de vraag naar mining-hardware en energie toeneemt, kan dit leiden tot een daling van het aanbod van nieuwe Bitcoins, wat de prijs kan opdrijven.

Wat kunnen we verwachten voor Bitcoin in 2024?

De markt blijft volatiel, en analisten voorspellen dat 2024 een cruciaal jaar zal zijn voor Bitcoin.

Terwijl sommige experts waarschuwen voor een mogelijke grote prijsdaling, zijn anderen optimistischer en verwachten ze juist nieuwe all-time highs.

De recente sluiting van de shortpositie door Arthur Hayes suggereert dat er optimisme is in bepaalde kringen, maar de dreiging van macro-economische onzekerheden blijft bestaan.

Top stijgers/dalers

CoinLive PrijsΔ 24u
The Doge NFTThe Doge NFT(DOG)$0.00234310.56%
FantomFantom(FTM)$0.56661110.01%
CelestiaCelestia(TIA)$4.9901506.47%
ImpactImpact(IMX)$1.3241404.80%
Sui CryptoSui Crypto(SUI)$1.1550903.85%
CoinLive PrijsΔ 24u
DogeverseDogeverse(DOGEVERSE)$0.000028-5.53%
SeiSei(SEI)$0.278932-5.41%
HeliumHelium(HNT)$7.060130-3.54%
AIOZ NetworkAIOZ Network(AIOZ)$0.368197-3.47%
PolkadotPolkadot(DOT)$4.188750-3.33%

 

Veiligheid in de crypto-wereld: Een CEO beroofd

In het licht van alle economische ontwikkelingen is veiligheid in de cryptowereld een belangrijk thema. De CEO van Revelo Intel werd recentelijk beroofd onder schot.

Dit incident benadrukt de risico’s die gepaard gaan met het beheren van grote hoeveelheden crypto-assets.

Het incident roept ook vragen op over de noodzaak van betere beveiligingsprotocollen voor crypto-professionals.

Een markt vol kansen en risico’s

Voor investeerders biedt de huidige markt volop kansen, maar ook aanzienlijke risico’s. Met grote spelers zoals Arthur Hayes die hun marktstrategie aanpassen, nieuwe netwerkactiviteiten op platforms zoals Cardano en Ethereum, en bedrijven zoals TEPCO die zich bezighouden met mining, is het duidelijk dat de cryptomarkt vol in beweging is.

Het gebrek aan duidelijk beleid vanuit Kamala Harris en de positieve houding van Donald Trump creëren onzekerheid, maar ook kansen voor investeerders die durven in te spelen op mogelijke veranderingen. De komende weken en maanden zullen cruciaal zijn voor investeerders die op zoek zijn naar nieuwe kansen.

Het is belangrijk om de marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden en voorbereid te zijn op de volatiliteit die voor ons ligt.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...