Crypto stablecoin Tether investeert $102 miljoen in landbouwbedrijf: land is “cruciale activaklasse”

430 totale weergaven

Tether, de uitgever van ’s werelds grootste stablecoin USDT én het meest waardevolle bedrijf in de cryptowereld, gaat ook investeren buiten de cryptowereld.

Tether (USDT) investeert $102 miljoen in landbouwbedrijf

Tussen 29 juli en 16 augustus van dit jaar heeft de investeringsafdeling van Tether aandelen ter waarde van ongeveer $102 miljoen gekocht in het Zuid-Amerikaanse landbouwbedrijf Adecoagro SA. Deze wordt op de Nasdaq-beurs verhandeld als AGRO, blijkt uit documenten van de Securities & Exchange Commission. De aandelen vertegenwoordigen 9,8% van de totale uitstaande aandelen van Adecoagro. Daardoor is Tether gelijk de derde grootste aandeelhouder van het bedrijf.

Adecoagro is volgens de lokale nieuwssite Ámbito de grootste producent van melk en rijst in Argentinië. Het bedrijf, met een marktkapitalisatie van net onder de $1,2 miljard, teelt en verwerkt ook suikerriet en hernieuwbare energie in Brazilië. Ook verbouwen ze gewassen zoals sojabonen en maïs in Argentinië en Uruguay.

In een reactie tegenover The Block een woordvoerder van Tether de investering als een stap in de zoektocht van het bedrijf naar diverse investeringsmogelijkheden. “Tether ziet land als een cruciale activaklasse, die zijn bestaande investeringen in Bitcoin en goud aanvult. Land is van nature schaars, biedt op lange termijn rendement en heeft historisch gezien gediend als een veilige haven tijdens periodes van geopolitieke instabiliteit,” aldus Tether.

In april kondigde Tether een reorganisatie in vier divisies: Tether Finance, om de USDT-stablecoin te beheren, Tether Data, om investeringen in bitcoin-miningbouw te beheren, Tether Data, om strategische investeringen in technologiebedrijven te overzien, en Tether Edu, om educatieve initiatieven te leiden. Het is niet meteen duidelijk welke divisie de investering in Adecoagro heeft beheerd.

“We geloven dat investeren in land, landbouw en aanverwante ondernemingen essentieel is voor onze reis naar het creëren van waarde voor de mensheid door middel van duurzame ontwikkeling,” aldus Tether.

Recordwinst

In augustus kondigde Tether, na zijn recordwinst van $5,2 miljard in de eerste helft van 2024, aan dat het zijn personeelsbestand tegen 2025 gaat verdubbelen. Het doel is om onze ontwikkelings-, investerings- en nalevingsteams verder te ontwikkelen,” aldus CEO Paolo Ardoino. Het bedrijf heeft onlangs ook geïnvesteerd in het in Taiwan gevestigde handelsplatform XREX en de op Nasdaq genoteerde bitcoin-miningbouw Bitdeer.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...