Crypto vandaag: Bitcoin bereikt nieuwe hoogtes!

4386 totale weergaven
Crypto vandaag

Bitcoin heeft tijdens het weekend de grens van $ 63.000 doorbroken, een significante stijging die de aandacht trekt van investeerders wereldwijd.

Deze ontwikkeling komt op een moment dat de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt met 0,50% is gedaald naar $ 2,44 miljard.

Belangrijke marktontwikkelingen

Naast Bitcoin hebben ook andere grote cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), Ripple (XRP), Solana (SOL) en Litecoin (LTC) winst geboekt.

Ethereum, met een huidige waarde van $ 3450, heeft een aanzienlijke prijsstijging gezien. De Ethereum Name Service (ENS) token zag zelfs de grootste stijging met bijna 30% in 24 uur. Aan de andere kant daalde Kaspa (KAS) met bijna 2%.

Marktvolume en dominantie

Het totale cryptomarktvolume over de laatste 24 uur is $ 53,67 miljard, een stijging van 3,01%. DeFi volume vertegenwoordigt $3,85 miljard, wat 7,17% van het totale cryptomarkt 24-uurs volume is.

Stablecoins maken het grootste deel uit van het handelsvolume met $ 49,64 miljard, wat 92,49% van het totaal is.

Bitcoin’s dominantie staat momenteel op 53,55%.

Top stijgers/dalers

Top 5 Gainers
CoinLive PrijsΔ 24u
DogeverseDogeverse(DOGEVERSE)$0.0000723.23%
Ethereum Name ServiceEthereum Name Service(ENS)$30.2313.84%
Ribbon FinanceRibbon Finance(RBN)$0.5911.58%
Ethereum ClassicEthereum Classic(ETC)$24.644.59%
HeliumHelium(HNT)$5.234.48%
Top 5 Losers
CoinLive PrijsΔ 24u
The Doge NFTThe Doge NFT(DOG)$0.00411-10.42%
DogwifhatDogwifhat(WIF)$2.54-9.85%
PopcatPopcat(POPCAT)$0.81-9.32%
OrdinalsOrdinals(ORDI)$38.26-8.02%
BonkBonk(BONK2)$0.00002-7.94%

 

Wereldwijde nieuwsupdate

  • Adoptie van de Sand Dollar in de Bahama’s: De Bahama’s hebben aangekondigd dat de adoptie van hun digitale valuta, de Sand Dollar, binnen twee jaar verplicht wordt. Dit vereist dat commerciële banken hun IT-systemen upgraden voor een naadloze integratie. Deze stap is bedoeld om financiële transacties te moderniseren en de digitale economie te versterken.
  • Circle’s mijlpaal in Europa: Circle, een toonaangevend betalingsbedrijf, heeft goedkeuring gekregen van de EU voor hun USDC en EURC stablecoins onder de MiCA-regelgeving. Dit markeert een belangrijke mijlpaal in de regulering van stablecoins en biedt duidelijkheid en vertrouwen voor Europese klanten. Binance heeft inmiddels bevestigd USDC te ondersteunen binnen de EEA.
  • GameStop en Roaring Kitty: Roaring Kitty, bekend van de GameStop-saga, heeft een rechtszaak tegen hem wegens vermeende koersmanipulatie laten seponeren. Deze uitspraak geeft een boost aan zijn reputatie en het aandeel GameStop.
  • Charles Hoskinson’s kritiek op beleid: Charles Hoskinson, oprichter van Cardano (ADA), bekritiseerde het crypto-beleid van president Biden als beperkend voor innovatie. Hij spoort kiezers aan om pro-crypto kandidaten te steunen bij de komende verkiezingen om de groei van blockchaintechnologie te bevorderen.
  • MiCA-regelgeving in de EU: De EU’s Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA) is gedeeltelijk in werking getreden. Deze regelgeving handhaaft nieuwe regels voor stablecoins, wat heeft geleid tot het delisten van niet-conforme stablecoins zoals Tether USDT door exchanges als Uphold en Binance.

Crypto Fear and Greed Index

De Crypto Fear and Greed Index staat momenteel op 51, wat een lichte afname is vergeleken met 53 gisteren, maar een stijging tegenover 46 vorige week.

Deze index helpt beleggers het marktsentiment te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen.
 

Belangrijke vragen en vooruitzichten

  • Is de recente correctie van Bitcoin voorbij nu het $ 63.000 heeft bereikt?
  • Zullen de bulls in staat zijn om de prijs naar $ 70.000 te duwen?
  • Is er een risico op een terugval onder $ 60.000?

Deze vragen blijven centraal staan in de gedachten van investeerders. Factoren zoals de marktkapitalisatie, adoptie van digitale valuta’s zoals de Sand Dollar, en regelgevende updates zoals de MiCA-regelgeving zullen de prijs van Bitcoin en andere cryptocurrencies blijven beïnvloeden.

Vooruitgang

De cryptomarkt blijft dynamisch en vol kansen. Voor investeerders is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en strategische beslissingen te nemen op basis van actuele marktgegevens.

Met Bitcoin dat nieuwe hoogtes bereikt en belangrijke regelgevende veranderingen in de sector, is dit een spannend moment om in de wereld van cryptocurrencies te investeren.

 

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...