Crypto vandaag: Bitcoin daalt, Ethereum onder druk!

3326 totale weergaven
Crypto vandaag

De cryptomarkt heeft deze week flinke schommelingen doorgemaakt. Bitcoin viel onder de $ 59.000 en Ethereum handelde onder de $ 3.250.

Wat betekent dit voor Nederlandse crypto-enthousiastelingen en potentiële investeerders?

Wat gebeurde er?

De cryptomarkt zag een daling van 3,70%, waardoor de totale marktkapitalisatie nu $ 2,29 miljard bedraagt. Deze beweging komt na nieuwe inzichten van de Federal Reserve, die aarzelt om rentetarieven te verlagen. Dit toont een consensus om niet te snel te handelen.

In juni daalde de activiteit in de Amerikaanse dienstensector, waarbij de ISM-Services PMI viel van 53,8 naar 48,8. Daarnaast steeg het aantal werkloosheidsaanvragen voor de week eindigend op 29 juni met 4000 naar 238.000.

Marktsentiment en prijsbewegingen

Het Crypto Fear and Greed Index toont momenteel een marktsentiment van 44 (Angst), een daling van 50 gisteren en 47 vorige week. Bitcoin verloor zijn recente winsten en daalde vroeg op donderdag onder de $ 59.000.

Niet alleen Bitcoin, maar ook Ethereum, Dogecoin, Ripple, Solana en Litecoin zagen wijdverspreide dalingen. Daarentegen boekte Worldcoin, geleid door Sam Altman, de grootste winst van bijna 7,02% in de afgelopen 24 uur. Akash Network was de grootste verliezer met een daling van bijna 11,50% in dezelfde periode.

Top stijgers/dalers

Top 5 stijgers (24u)
CoinLive PrijsΔ 24u
SynthetixSynthetix(SNX)$1.9313.25%
PendlePendle(PENDLE)$4.3713.11%
StacksStacks(STX)$1.9011.06%
JasmyJasmy(JASMY)$0.0310.38%
ImpactImpact(IMX)$1.499.61%
〽️ Top 5 dalers (24u)
CoinLive PrijsΔ 24u
AssetMantleAssetMantle(MNTL)$0.00063-2.17%
MultiversX (Elrond)MultiversX (Elrond)(EGLD)$35.82-0.68%
Internet ComputerInternet Computer(ICP)$8.79-0.35%
SingularityNETSingularityNET(AGIX)$0.63-0.33%
FantomFantom(FTM)$0.49-0.26%

Handelsvolume en dominantie

De cryptomarkt zag een aanzienlijke stijging in het 24-uurs handelsvolume van $ 84,62 miljard, een toename van 50,73%. DeFi vertegenwoordigt $ 6,88 miljard van dit volume, wat 8,13% van het totale handelsvolume uitmaakt. Stablecoins domineren met een totaal volume van $ 79,21 miljard, wat 93,61% van het totale handelsvolume vertegenwoordigt.

Bitcoin heeft momenteel een dominantie van 53,41%, een stijging van 0,22% tegenover de dag ervoor.

Belangrijke nieuwsupdates

  • De Federal Reserve toonde voorzichtig optimisme over inflatietrends, maar officials aarzelen om rentetarieven te verlagen tot er meer gegevens zijn die duurzame vooruitgang naar hun doel van 2% bevestigen. Er waren discussies over mogelijke renteverhogingen als de inflatie aanhoudt, terwijl anderen benadrukten dat ze klaar zijn om economische stabiliteit te ondersteunen te midden van onzekerheden.
  • De stijging van werkloosheidsaanvragen en het aantal mensen dat werkloosheidsuitkeringen ontvangt, wijst op een vertraging in de arbeidsmarkt. Dit kan de economische vooruitzichten verder beïnvloeden.
  • Bitwise heeft zijn S-1 gewijzigd voor een Ethereum ETF, wat duidt op een naderende lancering. Analisten voorspellen dat deze binnen twee weken genoteerd zal worden. Dit zou een positieve impuls kunnen geven aan de markt.
  • De rol van Bitcoin in geopolitieke en economische discussies neemt toe. Voorstanders, zoals senator Cynthia Lummis, pleiten ervoor dat de Federal Reserve Bitcoin opneemt in zijn balans om de financiën van het land te verbeteren. Bitcoin wordt gezien als een waardevaste investering die kan helpen de economie te stabiliseren.
  • De Federal Reserve ziet ook mogelijkheden in kunstmatige intelligentie (AI) om de inflatie te verminderen, de productiviteit te verhogen en de langetermijn-inflatieverwachtingen te verankeren. De Amerikaanse regering beweegt richting regulering van AI, volgend op wereldwijde inspanningen zoals de EU-richtlijnen voor verantwoord gebruik van AI in de journalistiek.
  • BTC staat onder aanzienlijke marktdruk, inclusief uitstromen van spot BTC ETF’s na vijf dagen van instromen en verkoopdruk door de vrijgave van $ 9 miljard van Mt. Gox. In de afgelopen 24 uur zijn meer dan $ 64,2 miljoen aan Bitcoin long posities geliquideerd, wat de verkoopdruk op de activa verder intensiveert.
  • DWF Labs heeft het $ 20 miljoen Cloudbreak Fund gelanceerd om Web3-projecten in Chinese regio’s te ondersteunen. Het fonds richt zich op groei in sectoren zoals GameFi, SocialFi, memecoins, derivaten en layer-1/layer-2 projecten. Andrei Grachev, Managing Partner, benadrukte de rol van het fonds in het koesteren van opkomende projecten en het ontsluiten van hun potentieel.

Vooruitgang

De recente ontwikkelingen in de cryptomarkt benadrukken het belang van goed geïnformeerd zijn en strategisch handelen. Voor crypto-enthousiastelingen en investeerders is het nu tijd om projecten te onderzoeken, kansen te grijpen en weloverwogen beslissingen te nemen.

Deelname aan presales en voortdurende educatie over de markt kunnen waardevolle inzichten bieden en helpen om de juiste keuzes te maken.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd