Crypto vandaag: Bitcoin daalt naar $ 61.000 – wat betekent dit?

4656 totale weergaven
Crypto vandaag

Bitcoin is recent gedaald naar $ 61.000 terwijl Ethereum boven de $ 3350 blijft. De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt is met 3,00% gedaald en staat nu op $ 2,37 miljard.

Deze daling komt na een toespraak van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell, waarin hij stelde dat de Amerikaanse inflatie aan het afnemen is na eerdere pieken.

Gevolgen van inflatie en arbeidsmarkt

Powell merkte op dat de inflatie begint af te nemen, maar waarschuwde dat verdere renteverlagingen afhankelijk zijn van aanhoudende dalingen.

Daarnaast hield het aantal vacatures in de VS-stand op 8,1 miljoen aan het einde van mei, volgens het U.S. Bureau of Labor Statistics.

Crypto Fear and Greed Index

De Crypto Fear and Greed Indicator toont een verschuiving van 51 (hebzucht) gisteren naar 50 (angst) vandaag, wat wijst op een verandering in het marktsentiment.

Deze indicator helpt beleggers de emoties en trends van de markt te begrijpen.
 

Top stijgers/dalers

Top 5 Gainers
CoinLive PrijsΔ 24u
EthenaEthena(ENA)$0.4814.33%
FlowFlow(FLOW)$0.6813.63%
PopcatPopcat(POPCAT)$0.8711.04%
BittensorBittensor(TAO2)$336.429.23%
JupiterJupiter(JUP)$1.027.18%
Top 5 Losers
CoinLive PrijsΔ 24u
DogeverseDogeverse(DOGEVERSE)$0.00006-10.18%
OKExChainOKExChain(OKT)$8.71-7.02%
Ribbon FinanceRibbon Finance(RBN)$0.53-6.64%
Ethereum Name ServiceEthereum Name Service(ENS)$27.55-5.35%
PendlePendle(PENDLE)$3.93-3.69%

 

Recente marktontwikkelingen

Naast de daling van Bitcoin, hebben enkele tokens zoals Ethereum Name Service (ENS), Notcoin (NOT), Pepe (PEPE), Aave (AAVE) en BOOK OF MEME (BOME) winst geboekt. Conflux (CFX) zag de grootste stijging met bijna 1,26% in 24 uur, terwijl Bittensor (TAO) de grootste daling noteerde, met een verlies van bijna 14,33%.

Handelsvolume en dominantie

Het totale cryptomarktvolume in de afgelopen 24 uur bedroeg $ 56,25 miljard, een stijging van 4,88%. DeFi volume vertegenwoordigt $ 4,05 miljard, wat 7,21% van het totale 24-uurs volume is. Stablecoins maken 93,24% van het totale volume uit, met $ 52,45 miljard. Bitcoin’s dominantie is gedaald tot 53,18%.

Belangrijke wereldwijde updates

  1. SEC en Ethereum ETFs: De SEC staat op het punt om de eerste Amerikaanse Ethereum ETFs goed te keuren. Deze beslissing wordt medio juli verwacht, met grote vermogensbeheerders zoals BlackRock en Fidelity die optimistisch zijn na positieve feedback.
  2. Stablecoin-regulering: Circle dringt er bij Amerikaanse toezichthouders op aan om snel stablecoin-regelgeving door te voeren om innovatie en bescherming van beleggers te waarborgen. Duidelijke wetten kunnen de marktcompetitiviteit verbeteren en de mondiale positie van de dollar versterken.
  3. Hack bij TAO: TAO-validators zijn gehackt en de keten is gestopt. Alle TAO-transacties zijn momenteel gepauzeerd terwijl de situatie wordt onderzocht. Investeerders moeten voorzichtig zijn totdat de zaak is opgelost.
  4. Positieve vooruitzichten: Mike Novogratz, oprichter van Galaxy Digital, is optimistisch over de bipartisan steun voor crypto-regelgeving in de VS. Hij voorspelt positieve veranderingen, ongeacht de uitkomst van de volgende presidentsverkiezingen, en benadrukt de groeiende politieke erkenning van de voordelen van crypto.

Investeringsmogelijkheden

De recente marktontwikkelingen bieden kansen voor investeerders die strategisch willen handelen. Hier zijn enkele tips:

  1. Blijf op de hoogte: Volg de laatste markttrends en nieuwsberichten om weloverwogen beslissingen te nemen.
  2. Diversifieer je portfolio: Spreid je investeringen om risico’s te minimaliseren.
  3. Gebruik technische analyse: Maak gebruik van grafieken en indicatoren om de beste momenten voor aan- en verkoop te bepalen.

Vooruitgang

De cryptomarkt blijft volatiel en biedt zowel kansen als uitdagingen. Voor investeerders is het cruciaal om goed geïnformeerd te blijven en strategische beslissingen te nemen.

Met de recente daling van Bitcoin en de opkomst van nieuwe marktontwikkelingen, is dit een spannend moment om de cryptomarkt te verkennen.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...