Crypto vandaag: Bitcoin terug Op $61K, Ethereum bereikt $2,7K

233 totale weergaven
Crypto vandaag: Alles wat je moet weten over de laatste gebeurtenissen in de cryptowereld.

De cryptowereld heeft de afgelopen 24 uur een opmerkelijke comeback gemaakt. Bitcoin, de koning onder de cryptocurrencies, heeft opnieuw de grens van $ 61.000 overschreden. Ethereum, de op een na grootste digitale munt, is gestegen naar $ 2.700.

Dit zijn indrukwekkende cijfers, zeker gezien de recente volatiliteit in de markt. Maar wat betekent dit voor jou als crypto-enthousiasteling of potentiële investeerder?

[technical_chart indicators=”bollinger-bands” symbol=”BTC” range=”1D”]

De cryptomarkt bereikt weer $ 2 miljard

De totale marktwaarde van de cryptocurrency-sector is opnieuw boven de $ 2 miljard uitgekomen. Binnen een dag tijd steeg de waarde met maar liefst 6,6%. De markt voegde $ 131 miljard toe, waardoor de totale waarde nu op $ 2,13 miljard staat.

Dit herstel toont aan dat de cryptomarkt, ondanks eerdere correcties, weer in de lift zit. Voor investeerders kan dit een signaal zijn om met hernieuwde interesse naar de markt te kijken.

Bitcoin en Ethereum: De grote winnaars

Bitcoin bereikte in de afgelopen 24 uur een hoogtepunt van $ 62.673,73, met een handelsvolume van $ 43,23 miljard. Deze stijging weerspiegelt het vertrouwen dat beleggers weer hebben in de grootste cryptocurrency.

Top stijgers/dalers

CoinLive PrijsΔ 24u
The Doge NFTThe Doge NFT(DOG)$0.00234911.30%
FantomFantom(FTM)$0.5653219.94%
CelestiaCelestia(TIA)$4.9971706.86%
ImpactImpact(IMX)$1.3241405.45%
Sui CryptoSui Crypto(SUI)$1.1570204.13%
CoinLive PrijsΔ 24u
DogeverseDogeverse(DOGEVERSE)$0.000028-4.86%
SeiSei(SEI)$0.279358-4.47%
PolkadotPolkadot(DOT)$4.183810-3.16%
HeliumHelium(HNT)$7.060130-3.11%
AIOZ NetworkAIOZ Network(AIOZ)$0.369953-2.80%

Ook Ethereum liet een sterke prestatie zien met een stijging van 10% in waarde. Deze prijsbewegingen kunnen het begin zijn van een nieuwe bullish fase, waarin de prijzen van deze belangrijke cryptocurrencies verder kunnen stijgen.

[technical_chart indicators=”bollinger-bands” symbol=”ETH” range=”1D”]

Rusland legaliseert Bitcoin mining: Wat betekent dit?

Een van de redenen achter de recente prijsstijgingen is het nieuws dat Rusland Bitcoin mining heeft gelegaliseerd. Dit is een belangrijke ontwikkeling, aangezien Rusland hiermee een van de grootste economieën ter wereld wordt die cryptocurrency mining officieel toestaat.

https://twitter.com/ki_young_ju/status/1821573268433711342

Voor miners biedt dit een nieuwe kans om hun activiteiten uit te breiden zonder angst voor juridische gevolgen. Dit kan op termijn leiden tot een toename van de wereldwijde mining capaciteit en een stabilisatie van het Bitcoin-netwerk.

XRP: Een mogelijke integratie met Elon Musk’s X payments?

Naast Bitcoin en Ethereum is ook XRP in het nieuws. Ripple, het bedrijf achter XRP, boekte onlangs een overwinning in zijn juridische strijd tegen de SEC. Dit opent de deur voor mogelijke integraties met grote spelers in de betalingsindustrie.

Een juridische expert roept nu Elon Musk op om XRP te integreren in zijn X Payments-platform. Als dit gebeurt, kan XRP een nieuwe impuls krijgen en een serieuze concurrent worden in de markt voor digitale betalingen.

De toekomst van mining: Komt er een crisis aan?

Ondanks het positieve nieuws rond de legalisatie van mining in Rusland, zijn er ook zorgen. De hashprice van Bitcoin, een maatstaf voor de winstgevendheid van mining, heeft een recordlaagte bereikt. Dit kan wijzen op een naderende crisis voor miners, vooral voor degenen die afhankelijk zijn van hoge winstmarges om te overleven.

Als de hashprice laag blijft, kan dit leiden tot een afname van de mining-activiteiten, wat op zijn beurt gevolgen kan hebben voor de veiligheid en stabiliteit van het Bitcoin-netwerk.

Coinbase verwacht uitspraak tegen 2025: Wat betekent dit voor de markt?

In de Verenigde Staten wacht Coinbase, een van de grootste crypto-exchanges, op een uitspraak in zijn juridische strijd met de SEC. Het bedrijf verwacht dat de zaak pas in 2025 wordt afgerond. Dit is een lange periode van onzekerheid voor zowel Coinbase als zijn gebruikers.

Toch zou een positieve uitspraak een enorme boost kunnen geven aan de hele sector, vooral op het gebied van regelgeving en vertrouwen onder institutionele beleggers.

Angst en Hebzucht Index: Een teken van voorzichtigheid

Op dit moment bevindt de Fear and Greed Index zich in het “Angst” gebied – 48, wat aangeeft dat beleggers voorzichtig zijn en er onzekerheid heerst in de markt. Deze angst kan voortkomen uit recente prijsvolatiliteit en zorgen over toekomstige marktrisico’s. Hoewel de markt een sterke comeback heeft laten zien, weerspiegelt de huidige angst een voorzichtige houding onder investeerders.

Dit kan zowel een kans als een risico betekenen; historisch gezien hebben momenten van angst soms geleid tot koopkansen, maar het blijft belangrijk om voorzichtig te blijven en je investeringsstrategieën zorgvuldig te overwegen.

Wat betekent dit voor jouw investeringen?

Als investeerder is het belangrijk om de recente ontwikkelingen in de gaten te houden. De cryptomarkt blijft volatiel, maar de recente bullish bewegingen bieden kansen. Bitcoin en Ethereum blijven de belangrijkste spelers, en hun prestaties kunnen de toon zetten voor de rest van de markt.

De legalisatie van Bitcoin mining in Rusland en de mogelijke integratie van XRP in een groot betalingsplatform zijn ontwikkelingen die je niet mag negeren. Het is een goed moment om je portefeuille opnieuw te evalueren en te kijken waar de beste kansen liggen.

Tijd voor actie?

De recente prijsstijgingen en de ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en mining bieden kansen voor investeerders. Het herstel van de marktwaarde boven de $ 2 miljard en de sterke prestaties van Bitcoin en Ethereum tonen aan dat de cryptomarkt weer aan kracht wint.

Als investeerder is het nu de tijd om te handelen, of het nu gaat om het uitbreiden van je investeringen of het starten van een nieuwe. De markt blijft dynamisch en vol kansen – mis ze niet.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...