Crypto vandaag: Bitcoin zakt naar $62K

5316 totale weergaven
Crypto vandaag
De cryptomarkt beleeft een woelige periode. Bitcoin, de grootste cryptocurrency, daalde onlangs onder de $ 63.000, en dit heeft een domino-effect gehad op andere grote tokens. Waarom gebeurt dit en wat betekent het voor jou als belegger?

Laten we de recente ontwikkelingen in de cryptowereld onder de loep nemen.

Wat gebeurde er met Bitcoin?

In de afgelopen 24 uur is de waarde van Bitcoin met 3% gedaald, terwijl andere grote cryptocurrencies zoals Ethereum, Cardano en Solana een nog scherpere daling zagen.

De CoinDesk 20 index, die grote tokens minus stablecoins volgt, daalde met meer dan 4%.

Oorzaken van de daling

  1. Verkoopdruk van miners: Bitcoin miners, die onder hoge kosten werken na de recente halvering, hebben aanzienlijke hoeveelheden BTC verkocht. Deze verkopen drukken de prijs naar beneden. Singapore-based QCP Capital meldde dat de Bitcoin reserves van miners naar het laagste niveau in 14 jaar zijn gedaald. Dit resulteerde in een verlaging van 50.000 BTC sinds het begin van het jaar.
  2. Verkoop door de Duitse overheid: De Duitse overheid heeft onlangs een grote hoeveelheid BTC naar beurzen verplaatst. De Federal Criminal Police Office (BKA) begon met het verplaatsen van bijna 50.000 BTC, wat aanzienlijke verkoopdruk op de markt creëerde.
  3. Marktsentiment: De bredere marktsentimenten hebben ook bijgedragen aan de daling. De onrust veroorzaakt door deze grote verkopen zorgde voor onzekerheid onder beleggers. Deze bewegingen hebben geleid tot een schokgolf in de markt, waardoor veel investeerders gedwongen werden hun posities te heroverwegen.

Liquidaties en gevolgen

De scherpe daling leidde tot de liquidatie van meer dan $ 150 miljoen aan bullish posities. Dit betekent dat veel beleggers gedwongen werden hun posities te sluiten vanwege verliezen. Shorts, of weddenschappen tegen prijsstijgingen, zagen een relatief kleinere $ 9 miljoen in verliezen.

Liquidatie treedt op wanneer een beurs de hefboompositie van een handelaar gedwongen sluit wegens een gedeeltelijk of totaal verlies van de oorspronkelijke marge van de handelaar.

Bewegingen van Bitcoin Whales

Bitcoin whales, entiteiten met grote hoeveelheden BTC, hebben ook een significante rol gespeeld in de recente prijsdaling. In de eerste twee weken van juni verkochten deze grote houders meer dan $ 1 miljard aan BTC. De verandering in het gedrag van deze whales komt op een moment dat de prijs van Bitcoin daalde van $ 64.685 naar $ 62.531.

Dit heeft bijgedragen aan de negatieve marktsentimenten.

Invloed op de markt

De recente ontwikkelingen markeren een van de slechtste weken voor Bitcoin dit jaar. De prijsdalingen zijn mede het gevolg van $ 1 miljard aan verkopen door grote houders, versterking van de Amerikaanse dollar en een sterke technologische indexmarkt in de VS.

Invloed op Altcoins

Niet alleen Bitcoin is getroffen. Grote altcoins zoals Ethereum, Cardano en BNB hebben ook zware verliezen geleden. Solana zag een daling van 7% en handelt nu rond de $ 120. Meme-coins zoals Dogecoin en Shiba Inu verloren bijna 5%.

Het totale marktkapitaal van de cryptomarkt daalde met 3,5% in de afgelopen 24 uur en staat nu op $ 2,39 miljard. Grote altcoins zoals BNB, Solana en XRP zagen dalingen van respectievelijk 6,6%, 16% en 4% in de afgelopen zeven dagen.

Amerikaanse ETF-uitstromen

Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) die genoteerd zijn in de VS zagen in de afgelopen week meer dan $ 1 miljard aan netto-uitstromen. Dit toont aan dat veel beleggers hun geld uit Bitcoin-ETF’s hebben gehaald, wat bijdraagt aan de verkoopdruk op de markt.

Wat betekent dit voor jou?

Als belegger is het cruciaal om te begrijpen wat deze marktbewegingen betekenen voor je portfolio.

Kansen en bedreigingen

  1. Kansen: De recente prijsdaling kan een koopkans bieden voor degenen die geloven in de lange termijn waarde van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Historisch gezien volgen periodes van prijsdaling vaak door herstel. Glassnode analist James Check wees erop dat de Bitcoin Sell-side Risk Ratio niveaus heeft bereikt die aangeven dat de markt klaar is voor een nieuwe beweging.
  2. Bedreigingen: Hoge volatiliteit kan leiden tot aanzienlijke verliezen. Beleggers moeten bereid zijn de stormen van de markt te doorstaan en niet paniekerig te verkopen.

Strategieën

  1. Onderzoek: Doe grondig onderzoek naar de markt en de factoren die invloed hebben op de prijsbewegingen. Dit helpt je weloverwogen beslissingen te nemen. Begrijp de redenen achter de bewegingen van grote spelers zoals miners en whales, en hoe deze jouw beleggingen kunnen beïnvloeden.
  2. Diversificatie: Verspreid je investeringen over verschillende activa om risico’s te minimaliseren. Investeren in zowel Bitcoin als altcoins kan helpen om de impact van marktvolatiliteit te verminderen. Overweeg ook andere investeringsmogelijkheden zoals DeFi-projecten om je portfolio verder te diversifiëren.
  3. Langetermijnvisie: Cryptomarkten kunnen volatiel zijn op de korte termijn, maar een langetermijnvisie kan helpen om door de ups en downs te navigeren. Focus op de fundamentele waarde van de technologie en de vooruitzichten voor adoptie en gebruik in de toekomst.

De recente prijsdaling van Bitcoin en andere cryptocurrencies markeert een uitdagende periode voor beleggers. Echter, met een strategische aanpak en een goed begrip van de markt, kunnen deze dalingen ook kansen bieden. Blijf geïnformeerd, diversifieer je portfolio en blijf gericht op de lange termijn.

De wereld van crypto is vol kansen voor diegenen die bereid zijn de risico’s te beheersen en strategisch te beleggen.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd