Crypto vandaag: Bitcoin’s prijsdaling – Wat nu?

2889 totale weergaven
Crypto vandaag

Bitcoin heeft recentelijk een daling doorgemaakt en handelt nu rond de $ 61.000, terwijl Ethereum onder de $ 3400 staat. De cryptomarkt is met 1,10% gedaald, waardoor de totale marktwaarde op $ 2,38 miljard komt.

  • Wat betekent deze daling voor jou als investeerder?
  • Moet je in paniek raken en verkopen, of is dit juist een kans om te kopen?

De stand van zaken

De prijs van Bitcoin is aan het dalen na berichten dat de Amerikaanse overheid 3940 BTC heeft overgedragen aan Coinbase Prime. Dit nieuws heeft bijgedragen aan een bredere daling in de cryptomarkt.

Andere grote cryptocurrencies zoals Arweave (AR), Beam ($BEAM), Worldcoin ($WLD), Floki ($FLOKI) en Ondo ($ONDO) laten ook verliezen zien.

Fear and Greed Index

De Crypto Fear and Greed Index, die het marktsentiment meet, staat vandaag op 40, wat duidt op angst. Dit is een daling van 46 gisteren en 63 vorige week.

Deze index kan investeerders helpen inschatten of de markt zich in een staat van angst of hebzucht bevindt, wat vaak invloed heeft op de prijzen.

Top stijgers/dalers

🚀 Top 5 stijgers (24u)
CoinLive PrijsΔ 24u
EthenaEthena(ENA)$0.4712.99%
FlowFlow(FLOW)$0.6812.30%
BittensorBittensor(TAO2)$331.237.85%
JupiterJupiter(JUP)$1.016.51%
PopcatPopcat(POPCAT)$0.855.18%
〽️ Top 5 dalers (24u)
CoinLive PrijsΔ 24u
DogeverseDogeverse(DOGEVERSE)$0.00006-12.99%
OKExChainOKExChain(OKT)$8.59-8.65%
Ribbon FinanceRibbon Finance(RBN)$0.52-8.34%
Ethereum Name ServiceEthereum Name Service(ENS)$27.23-6.90%
PendlePendle(PENDLE)$3.86-5.70%

Belangrijke marktnieuwtjes

Er zijn verschillende ontwikkelingen die invloed kunnen hebben op de cryptomarkt:

  • Overheidstransacties: De overdracht van Bitcoin door de Amerikaanse overheid heeft de markt verontrust. Dit kan mogelijk leiden tot verdere verkopen, vooral als andere overheden ook besluiten hun cryptobezittingen te verkopen.
  • Ethereum ETF: De SEC is dicht bij de goedkeuring van spot Ethereum ETF-handel. Grote spelers zoals BlackRock en Fidelity wachten op de goedkeuring, die naar verwachting begin juli zal komen. Dit kan een positief effect hebben op de markt, vooral voor Ethereum.
  • OneCoin scam: Ruja Ignatova, bekend als de “Cryptoqueen”, wordt gezocht voor haar rol in de OneCoin scam. De Amerikaanse overheid heeft een beloning van $ 5 miljoen uitgeloofd voor informatie die leidt tot haar arrestatie.
  • Worldcoin samenwerking: Worldcoin heeft een samenwerking aangekondigd met Alchemy voor hun World Chain project. Dit kan de ontwikkeling van digitale identiteitsoplossingen versnellen en mogelijk de waarde van Worldcoin verhogen.
  • Uitbreiding Hashed Ventures: Hashed Ventures breidt uit naar Abu Dhabi, aangetrokken door het crypto-vriendelijke beleid van de stad. Dit kan nieuwe investeringsmogelijkheden openen voor crypto-startups en investeerders.

Actie Ondernemen

Het is belangrijk om goed geïnformeerd te blijven en strategische beslissingen te nemen. Hier zijn enkele stappen die je kunt overwegen:

  • Onderzoek: Doe grondig onderzoek naar de huidige markttrends en nieuwtjes. Begrijp de factoren die de prijzen beïnvloeden voordat je investeringsbeslissingen neemt.
  • Diversificatie: Spreid je investeringen om risico te verminderen. Overweeg om naast Bitcoin en Ethereum ook te investeren in andere veelbelovende cryptocurrencies.
  • Risicobeheer: Stel duidelijke doelen en limieten voor je investeringen. Bepaal van tevoren hoeveel je bereid bent te verliezen en houd je aan deze limieten.

De huidige daling in de cryptomarkt kan verontrustend zijn, maar biedt ook kansen voor strategische investeerders. Blijf geïnformeerd, pas je strategie aan op basis van de marktontwikkelingen en wees niet bang om actie te ondernemen.

Of je nu besluit te kopen, verkopen of vasthouden, zorg ervoor dat je beslissingen gebaseerd zijn op gedegen onderzoek en een helder begrip van de markt.

 

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...