Crypto vandaag: Bitcoin’s prijsduik!

3797 totale weergaven
Crypto vandaag

 

Bitcoin staat opnieuw in het middelpunt van de belangstelling, maar dit keer niet vanwege zijn stijgende waarde. De prijs van Bitcoin is recentelijk onder de $ 61.500 gedaald. Wat is er aan de hand in de cryptomarkt en hoe moet je hierop reageren als belegger?

Laten we de recente ontwikkelingen analyseren en zien wat dit voor jouw investeringen betekent.

Waarom daalt Bitcoin?

Verkoopdruk van de Duitse overheid

Een van de redenen voor de recente prijsdaling van Bitcoin is de grote hoeveelheid BTC die de Duitse overheid op de markt heeft gebracht. Op 19 juni heeft de Duitse overheid bijna 6500 BTC overgedragen, wat aanzienlijke verkoopdruk heeft veroorzaakt.

Dit werd gemeld door Arkham Intelligence en heeft een directe impact gehad op de prijzen.

Mt. Gox terugbetalingen

Een andere belangrijke factor is de aankondiging van Mt. Gox dat het $ 8,5 miljard aan BTC gaat terugbetalen aan klanten die zijn getroffen door de hack in 2014.

Dit nieuws heeft de markt onzeker gemaakt, omdat er een risico bestaat dat deze BTC wordt verkocht, wat de prijs verder zou kunnen drukken.

De markt in angst

De Crypto Fear and Greed Index, die het marktsentiment meet, is gedaald van 51 (Greed) naar 30 (Fear). Deze index is een belangrijke indicator van hoe beleggers zich voelen over de markt.

Een daling naar “Fear” geeft aan dat beleggers nerveus zijn en mogelijk geneigd zijn hun posities te verkopen, wat verdere prijsdalingen kan veroorzaken.

Top stijgers/dalers

Top 5 Gainers
CoinLive PrijsΔ 24u
SeiSei(SEI)$0.4118.10%
OrdinalsOrdinals(ORDI)$41.9615.73%
PopcatPopcat(POPCAT)$0.8913.94%
BonkBonk(BONK2)$0.0000313.20%
ArweaveArweave(AR)$33.8512.90%
Top 5 Losers
CoinLive PrijsΔ 24u
DogeverseDogeverse(DOGEVERSE)$0.00007-3.90%
UNUS SED LEOUNUS SED LEO(LEO)$5.75-0.67%
PendlePendle(PENDLE)$4.54-0.51%
First Digital USDFirst Digital USD(FDUSD)$1.00-0.07%
TRONTRON(TRX)$0.13-0.04%

 

Recente marktontwikkelingen

Bitcoin en andere cryptocurrencies

Bitcoin heeft onlangs een dieptepunt van $ 59.000 bereikt, wat een laagste punt in zes weken markeert. Ook andere grote cryptocurrencies zoals Ethereum, Dogecoin, Ripple, Solana en Litecoin vertoonden gemengde bewegingen met kleine winsten en verliezen.

Het totale marktkapitaal van cryptocurrencies is met 0,90% gedaald naar $ 2,39 miljard.

ETF-uitstromen

Er zijn aanzienlijke uitstromen geweest uit Bitcoin ETF’s, waaronder de Grayscale Bitcoin ETF (GBTC) en Fidelity’s FBTC. Deze uitstromen bedragen in totaal $ 545 miljoen, waarbij GBTC alleen al $ 90,4 miljoen aan uitstromen registreerde.

Dit wijst op een afnemende institutionele interesse te midden van wereldwijde markt onzekerheid.

Wereldwijde nieuwsupdates

ECB en CBDC’s

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft haar eerste voortgangsrapport over Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) gepubliceerd. Het rapport benadrukt privacybescherming met pseudonimisering en encryptie, en bevat plannen voor offline transacties.

Een regelgevend kader wordt tegen eind 2024 verwacht.

Politieke ontwikkelingen

Voormalig president Donald Trump heeft ongeveer $ 60.000 aan crypto-donaties ontvangen voor zijn campagne, wat een debat heeft aangewakkerd over de rol van digitale activa in politieke financiering.

Ondanks deze bijdragen blijven traditionele donaties domineren met meer dan $ 260 miljoen opgehaald.

Fidelity en Ether ETF’s

Fidelity heeft zijn aanvraag voor een spot Ether ETF bijgewerkt, met een initiële investering van $ 4,7 miljoen in 1250 ETH. Meerdere vermogensbeheerders, waaronder Bitwise en Hashdex, hebben ook hun aanvragen aangepast terwijl ze wachten op goedkeuring van de SEC.

Wat betekent dit voor jou?

Risico’s en kansen

De huidige markt biedt zowel risico’s als kansen. De recente prijsdaling kan een koopkans zijn voor beleggers die geloven in de lange termijn potentieel van Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Echter, de hoge volatiliteit betekent ook dat beleggers voorbereid moeten zijn op mogelijke verdere dalingen.

Strategieën voor beleggers

  1. Onderzoek: Doe grondig onderzoek voordat je investeert. Begrijp de factoren die de markt beïnvloeden.
  2. Diversificatie: Verspreid je investeringen om risico’s te minimaliseren.
  3. Langetermijnvisie: Houd een langetermijnperspectief aan en vermijd paniekverkopen bij kortetermijnschommelingen.

Vooruitgang

De cryptomarkt beleeft een turbulente periode met significante prijsdalingen en marktonzekerheid. Door de recente ontwikkelingen, zoals de verkoopdruk van de Duitse overheid en de aankondigingen van Mt. Gox, staan de prijzen onder druk.

Toch kunnen deze omstandigheden ook kansen bieden voor strategische beleggers.

Blijf geïnformeerd, diversifieer je investeringen en behoud een langetermijnvisie. De wereld van cryptocurrency blijft volatiel, maar biedt ook unieke mogelijkheden voor diegenen die bereid zijn de risico’s te beheersen en strategisch te beleggen.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...