Crypto vandaag: Crypto market boekt grote winsten

2486 totale weergaven
Crypto vandaag

De cryptomarkt heeft de afgelopen 24 uur een flinke opleving gezien. Bitcoin handelde boven de $ 57,000 en Ethereum boven de $ 3,050. Dit zijn spannende tijden voor crypto-enthousiastelingen en potentiële investeerders.

Laten we de details verkennen en ontdekken welke kansen er op de loer liggen.

Bitcoin en Ethereum: Stijgende sterren

Op dinsdagochtend steeg Bitcoin (BTC) voorbij de $ 57,000, een teken dat de oudste en waardevolste cryptocurrency nog steeds veel interesse wekt. Ethereum (ETH) volgde met een handelsprijs boven de $ 3,050. Deze stijgingen komen te midden van een algemene marktstijging van 4.60%, wat de totale marktkapitalisatie op $ 2.22 miljard brengt.

Wat betekent dit voor jou? Bitcoin en Ethereum blijven de belangrijkste spelers in de cryptowereld. Hun recente winst is een signaal van voortdurende groei en potentieel. Het kan een goed moment zijn om je portfolio te herzien en te overwegen of deze digitale valuta’s een plek daarin verdienen.

Altcoins en hun bewegingen

Niet alleen Bitcoin en Ethereum laten mooie cijfers zien. Andere altcoins zoals Dogecoin (DOGE), Ripple (XRP), Solana (SOL), en Litecoin (LTC) hebben ook winsten geboekt. Met name Solana, die met 5.75% steeg na het nieuws over de aanvraag van spot Solana ETF’s door Cboe Global Markets bij de SEC. Deze ETF’s, die tegen medio maart 2025 worden verwacht, kunnen de cryptomarkt ingrijpend veranderen.

Memecoin BONK had de grootste winst in de afgelopen 24 uur, met een stijging van bijna 26%. Aan de andere kant zag JasmyCoin (JASMY) de grootste daling, met een verlies van bijna 3%.

Top stijgers/dalers

Top 5 Gainers
CoinLive PrijsΔ 24u
AIOZ NetworkAIOZ Network(AIOZ)$0.5517.33%
HeliumHelium(HNT)$5.2115.19%
AvalancheAvalanche(AVAX)$32.7012.06%
CelestiaCelestia(TIA)$7.258.23%
DogwifhatDogwifhat(WIF)$2.797.99%
Top 5 Losers
CoinLive PrijsΔ 24u
DogeverseDogeverse(DOGEVERSE)$0.00006-8.72%
WorldcoinWorldcoin(WLD2)$2.51-5.17%
AssetMantleAssetMantle(MNTL)$0.00063-4.87%
BrettBrett(BRETT)$0.14-4.36%
ArweaveArweave(AR)$33.55-4.22%

 

Grayscale en nieuwe investeringsmogelijkheden

Grayscale Investments breidt zijn crypto-investeringsopties uit met de nieuwe Grayscale Ethereum Mini Trust. Aandeelhouders van de Grayscale Ethereum Trust (ETHE) ontvangen op 18 juli 2024 ETH Trust-aandelen naar verhouding van hun huidige holdings. Dit initiatief biedt investeerders nieuwe mogelijkheden om in Ethereum te investeren.

Voor investeerders betekent dit meer flexibiliteit en nieuwe manieren om hun portfolio te diversifiëren. Het is een kans om te profiteren van de groei van Ethereum zonder direct grote hoeveelheden cryptocurrency te hoeven kopen.

Solana’s potentieel en de invloed van ETF’s

Solana (SOL) is een van de meest besproken altcoins van dit moment. De recente stijging van 5.75% is een direct gevolg van de aankondiging van de spot Solana ETF’s. Volgens Bloomberg-analist Eric Balchunas kunnen we deze ETF’s tegen medio maart 2025 verwachten, beïnvloed door de uitkomsten van de Amerikaanse verkiezingen.

Deze ETF’s kunnen de markt een aanzienlijke impuls geven, vergelijkbaar met wat we eerder bij andere cryptocurrencies hebben gezien. Solana heeft een koersdoel van $ 141 in het vizier, wat aanzienlijk is vergeleken met de huidige prijs.

DeFi en stablecoins: De stille krachten

In de afgelopen 24 uur bereikte het totale handelsvolume op de cryptomarkt $ 88.51 miljard, een stijging van 35.36%. DeFi-volumes stonden op $ 5.67 miljard, goed voor 6.41% van het totale handelsvolume. Stablecoins droegen $ 82.86 miljard bij, wat 93.62% van het totale volume uitmaakt.

Deze cijfers tonen aan dat DeFi en stablecoins nog steeds belangrijke onderdelen van de markt zijn. Voor investeerders bieden ze stabiliteit en kansen in een vaak volatiele markt.

Toekomstige kansen en investeringsstrategieën

Wat betekent dit alles voor jou als investeerder? De recente marktbewegingen laten zien dat er volop kansen zijn. Hier zijn enkele strategieën om te overwegen:

  1. Diversifieer je portfolio: Overweeg investeringen in zowel grote cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum als veelbelovende altcoins zoals Solana.
  2. Houd de markttrends in de gaten: Blijf op de hoogte van belangrijke aankondigingen en marktnieuws. Deze kunnen de prijzen en kansen aanzienlijk beïnvloeden.
  3. Onderzoek DeFi en stablecoins: Deze segmenten van de markt bieden vaak minder volatiele, maar toch winstgevende mogelijkheden.

Vooruitgang

De cryptomarkt blijft dynamisch en vol kansen. Of je nu een ervaren investeerder bent of net begint, er zijn volop mogelijkheden om te profiteren van de huidige markttrends.

Bitcoin en Ethereum blijven sterke spelers, terwijl altcoins zoals Solana interessante vooruitzichten bieden. Met de juiste strategie en timing kun je je investeringsportefeuille aanzienlijk versterken.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...