Crypto vandaag: Crypto markt herstelt na verkoopgolf

3314 totale weergaven
Crypto vandaag

De cryptomarkt heeft een opleving laten zien na een recente verkoopgolf. Bitcoin is erin geslaagd boven de $ 61.500 te blijven, terwijl Ethereum moeite heeft om de $ 3.400-grens te doorbreken. De totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies is met 0,7% gestegen tot $ 2,40 miljard. Wat betekent dit herstel voor investeerders, en welke trends moeten we in de gaten houden?

Bitcoin blijft standhouden

Bitcoin heeft een opleving gezien en handelt momenteel rond de $ 62.000. Dit is een teken van hernieuwd momentum na een periode van neerwaartse druk. De stijging van Bitcoin heeft ook een positief effect gehad op andere grote cryptocurrencies zoals Fetch.ai (FET), Brett (BRETT), Stacks (STX), Maker (MKR), en Dogwifhat (WIF), die allemaal met meer dan 5% zijn gestegen.

Fear and Greed Index

De Crypto Fear and Greed Index staat momenteel op 46 (Fear), wat lager is dan de 60 (Greed) van vorige week, maar hoger dan de 30 van gisteren.

Dit laat zien dat beleggers zich iets minder zorgen maken, maar nog steeds voorzichtig zijn.
 

Top stijgers/dalers

Top 5 Gainers
CoinLive PrijsΔ 24u
PendlePendle(PENDLE)$4.3813.82%
StacksStacks(STX)$1.8911.05%
SynthetixSynthetix(SNX)$1.9010.92%
AIOZ NetworkAIOZ Network(AIOZ)$0.4810.89%
ImpactImpact(IMX)$1.489.89%
Top 5 Losers
CoinLive PrijsΔ 24u
AssetMantleAssetMantle(MNTL)$0.00062-3.92%
FantomFantom(FTM)$0.49-1.98%
NotcoinNotcoin(NOT)$0.02-0.60%
TRONTRON(TRX)$0.14-0.39%
SingularityNETSingularityNET(AGIX)$0.63-0.24%

Marktontwikkelingen

  • Belasting betalen met Bitcoin: Een belangrijke ontwikkeling is het voorstel van Matt Gaetz om Amerikanen hun federale belastingen met Bitcoin te laten betalen. Dit wetsvoorstel, geïnspireerd door de aanpak van El Salvador, kan de acceptatie van Bitcoin in de VS vergroten en innovatie stimuleren.
  • Ethereum ETF’s in de startblokken: VanEck heeft een aanvraag ingediend voor een spot Ethereum ETF en zal de kosten voor deze ETF tot 2025 kwijtschelden of totdat de activa $ 1,5 miljard bereiken. Dit is een strategische zet om de concurrentie aan te gaan, ondanks potentiële initiële verliezen. De goedkeuring van Ethereum ETF’s door de SEC verloopt soepel, wat het marktoptimisme verhoogt.
  • FTX-faillissement en terugbetalingen: Een Amerikaanse rechtbank heeft het voorstel van het failliete FTX goedgekeurd om crediteuren te laten stemmen over een liquidatieplan in contanten. Dit ondanks bezwaren over de waardevermindering van activa. FTX heeft $ 16 miljard teruggevorderd, inclusief $ 12 miljard in contanten, en streeft ernaar schulden af te lossen te midden van claims over oneerlijkheid vanwege de lagere huidige crypto-waarden vergeleken met 2022.
  • Metallica’s X account gehackt: In een verrassende wending werd het officiële X-account van Metallica gehackt om een Solana-token genaamd METAL te promoten. De hackers beweerden samenwerkingen met Ticketmaster en MoonPay, wat beide werd ontkend. De token bereikte kort een marktkapitalisatie van $ 3,37 miljoen voordat deze met 97% kelderde. Metallica heeft de controle teruggekregen en de posts verwijderd.

Wat betekent dit voor jouw investeringen?

Kansen en risico’s

De recente marktopstoot biedt kansen voor strategische investeringen. Hier zijn enkele actiepunten:

  • Blijf geïnformeerd: Houd markttrends en technische indicatoren nauwlettend in de gaten. Gebruik betrouwbare bronnen en analyses om weloverwogen beslissingen te nemen.
  • Diversifieer: Verspreid je investeringen om risico’s te minimaliseren. Overweeg een mix van grote cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, en veelbelovende altcoins.
  • Wees geduldig: De cryptomarkt is volatiel. Houd een langetermijnvisie aan en laat je niet afleiden door kortetermijnschommelingen.
  • Doe onderzoek: Investeer in projecten waar je in gelooft en waarvan je de fundamentele waarde begrijpt. Vermijd hype en speculatie zonder gedegen kennis.

Potentieel voor groei

Bitcoin en andere grote cryptocurrencies laten tekenen van herstel zien, wat kan wijzen op een komende bullmarkt. De ondersteuning van overheden en institutionele spelers, zoals het voorstel van Matt Gaetz en de ETF-aanvragen, kan de markt verder stabiliseren en laten groeien.

Vooruitgang

De cryptomarkt herstelt zich na een periode van volatiliteit, met Bitcoin en andere grote cryptocurrencies die tekenen van herstel vertonen. Investeerders moeten strategisch blijven, goed geïnformeerd zijn en een langetermijnvisie aanhouden. De recente ontwikkelingen, zoals het wetsvoorstel om belastingen met Bitcoin te betalen en de voortgang van Ethereum ETF’s, bieden hoop op verdere adoptie en groei.

Blijf investeren in projecten waar je in gelooft, verspreid je risico’s en wees geduldig. De wereld van cryptocurrency blijft vol kansen voor diegenen die bereid zijn de risico’s te beheersen en strategisch te beleggen.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd