Crypto vandaag: De crypto-markt staat op het punt van een doorbraak

294 totale weergaven
Crypto vandaag: Alles wat je moet weten over de laatste gebeurtenissen in de cryptowereld.

Op dit moment bevindt de cryptomarkt zich in een uitdagende fase. Bitcoin (BTC), de oudste en waardevolste cryptocurrency ter wereld, dook maandagochtend onder de $ 59.000, als gevolg van toenemende verkoopdruk tijdens het weekend.

Andere populaire altcoins zoals Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), Solana (SOL), Ripple (XRP), en Litecoin (LTC) stonden ook in het rood, terwijl de Fear & Greed Index op een neutrale 50 uit 100 stond, volgens CoinMarketCap. Opvallend was dat de SUI-token de grootste stijger was met een winst van meer dan 3 procent, terwijl FET de grootste daler was met een verlies van meer dan 11 procent.

De totale marktkapitalisatie van de wereldwijde cryptomarkt bedroeg $ 2,05 miljard, wat een daling van 4,07 procent over 24 uur vertegenwoordigt. Dit toont aan dat de markt onder druk staat, maar ook dat er kansen liggen voor slimme investeerders die weten wanneer ze moeten kopen.

[technical_chart indicators=”bollinger-bands” symbol=”BTC” range=”1D”]

Ethereum accumulatie: Een teken aan de wand

Ethereum, vaak gezien als de ruggengraat van gedecentraliseerde financiën (DeFi), blijft een populaire keuze onder grote investeerders. Maar waarom koopt deze specifieke whale zoveel ETH in zo’n korte tijd?

Dit soort bewegingen kunnen een voorbode zijn van iets groots. Whales, grote investeerders met diepere zakken, hebben vaak toegang tot meer informatie en middelen dan de gemiddelde belegger. Wanneer zij massaal inkopen, is dat meestal niet zonder reden.

Stel jezelf de vraag: Wat weten ze dat jij niet weet?

De stille voorbereiding op een bull run?

Historisch gezien is whale-activiteit een indicator van een naderende prijsstijging. Wanneer grote spelers beginnen te accumuleren, zien we vaak dat de rest van de markt volgt. Dit patroon heeft zich meerdere keren herhaald in de cryptomarkt. Denk aan de Bitcoin bull runs van 2017 en 2021. In beide gevallen zagen we een sterke stijging in whale-activiteit voorafgaand aan de prijsstijgingen.

Kan dit betekenen dat Ethereum zich voorbereidt op een nieuwe bull run?

De mogelijkheid is zeker aanwezig. De recente marktcorrectie kan de perfecte gelegenheid zijn geweest voor deze whale om goedkoop in te kopen, met de verwachting dat de prijs binnenkort zal stijgen.

Top stijgers/dalers

CoinLive PrijsΔ 24u
AssetMantleAssetMantle(MNTL)$0.0010979.77%
SafeSafe(SAFE)$0.9874538.10%
Pepe CoinPepe Coin(PEPE)$0.0000116.77%
Nervos NetworkNervos Network(CKB)$0.0183816.47%
XRPXRP(XRP)$0.6222195.71%
CoinLive PrijsΔ 24u
NotcoinNotcoin(NOT)$0.009321-10.63%
ArweaveArweave(AR)$22.291600-6.23%
WormholeWormhole(W)$0.304669-5.50%
Fetch.aiFetch.ai(FET)$1.607220-5.18%
SeiSei(SEI)$0.439812-4.94%

Wat crypto-exchanges zeggen over het huidige marktscenario

Verschillende prominente figuren uit de crypto-industrie hebben hun inzichten gedeeld over de huidige staat van de markt, en hun opmerkingen bieden waardevolle perspectieven voor investeerders.

  • Mudrex Co-Founder en CEO Edul Patel merkte op dat Bitcoin aanzienlijke verkoopdruk ondervond, waarbij de markt blijft testen op ondersteuningsniveaus. Hij stelde: “De Bitcoin-prijs staat momenteel op $ 58.600, met het volgende weerstandsniveau op $ 62.263, terwijl het dichtstbijzijnde ondersteuningsniveau wacht op $ 59.396. Ethereum vertoont vergelijkbare prijsbewegingen, met een zeer angstige marktsentiment.”
  • CoinSwitch Markets Desk wees op een positieve ontwikkeling ondanks de volatiliteit: “Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s hebben recent aanzienlijke kapitaal aangetrokken, met meer dan $ 192 miljoen dat naar deze fondsen vloeide. BlackRock’s IBIT leidde de groep met $ 157,6 miljoen aan instromen. Deze toestroom onderstreept het toenemende vertrouwen en de interesse van institutionele beleggers in crypto, zelfs te midden van de volatiliteit in de sector. Zo’n trend kan cruciaal zijn in het bevorderen van verdere adoptie en het mogelijk stabiliseren van de Bitcoin-prijs op lange termijn.”
  • Avinash Shekhar, Co-founder & CEO van Pi42, gaf een somber beeld: “Zoals door Pi42 voorspeld, zijn Bitcoin en Ethereum sinds gisteren aanzienlijk gedaald. BTC handelt onder $ 59K, een daling van 4%, terwijl ETH met 3% is gedaald tot bijna $ 2,5K. De bredere markt staat ook onder druk, met altcoins zoals Solana, TON, en Dogecoin die meer dan 7% hebben verloren. De cryptomarkt heeft meer dan $ 132 miljoen geliquideerd. We adviseren voorzichtigheid en vermindering van hefboomwerking voor handelaren, aangezien de markt doorgaans door dergelijke correcties gaat voordat een grotere rally volgt.”
  • Sathvik Vishwanath, CEO en co-founder van Unocoin, waarschuwde voor mogelijke verdere dalingen: “De Market Value to Realized Value (MVRV) van Bitcoin die onder het 365-daags voortschrijdend gemiddelde valt, kan wijzen op potentiële verdere dalingen of een bear market, zoals het geval was bij eerdere dalingen. Shorthouders droegen de meeste verliezen van de recente marktcrash, met 97% gerealiseerde verliezen. Tegelijkertijd steeg de instroom van stablecoins op beurzen met bijna $ 2 miljard, wat erop wijst dat investeerders significant de dip kopen. Met de stijgende werkloosheid en recente opmerkingen van functionarissen van de Federal Reserve, lijkt een renteverlaging in september waarschijnlijk. Zo’n stap kan risicovolle activa zoals Bitcoin een boost geven na recente renteverlagingen door andere grote centrale banken. De komende week zal cruciaal zijn, terwijl Bitcoin probeert te herstellen van zijn aanzienlijke daling.”
  • Shivam Thakral, CEO van BuyUcoin, benadrukte de stabiliteit van Bitcoin’s dominantie ondanks de dalingen: “Ondanks de algemene marktdaling is Bitcoin’s dominantie relatief stabiel gebleven, met een daling van slechts 0,02%. De wereldwijde cryptomarkt is $ 2,05 miljard waard en is met 4,43% gedaald in de afgelopen 24 uur, terwijl het handelsvolume met 52,86% steeg tot $ 59,32 miljard. De lancering van nieuwe projecten zoals Dogs Token benadrukt de voortdurende innovatie en groei in de cryptocurrency-ruimte. Maar we moeten afwachten welke gebruiksmogelijkheden het biedt en hoe de adoptiecurves zich ontwikkelen.”
  • CoinDCX Research Team beschreef de recente neerwaartse trend in de markt: “In het weekend ervoer de cryptomarkt een daling, waarbij Bitcoin onder $ 59.000 zakte en Ethereum onder $ 2600 viel. Bitcoin bevindt zich momenteel in een vijf maanden durende consolidatiefase, wat suggereert dat een significante uitbraak op handen kan zijn. De belangrijkste trendlijnweerstand ligt tussen $ 66.000 en $ 67.000; BTC moet boven dit niveau breken om richting een hoog bereik van $ 71.000-72.000 te gaan.”

Deze inzichten geven aan dat, hoewel de markt momenteel onder druk staat, er tekenen zijn van potentiële stabiliteit en toekomstige groei. Investeerders doen er goed aan om deze factoren in overweging te nemen bij het maken van hun volgende zet.

Wat betekent dit voor jou als investeerder?

De vraag die je jezelf nu zou moeten stellen is: hoe speel ik hierop in?

Er zijn verschillende manieren om te profiteren van deze marktbewegingen. Als je al in Ethereum hebt geïnvesteerd, kan dit een teken zijn om vast te houden en zelfs meer te kopen. Voor nieuwe investeerders biedt dit een kans om in te stappen voordat de markt mogelijk stijgt.

Maar wees voorzichtig. De cryptomarkt staat bekend om zijn volatiliteit. Hoewel de tekenen wijzen op een mogelijke bull run, is niets gegarandeerd. Zorg ervoor dat je goed onderzoek doet en overweeg om je investeringen te spreiden.

De bredere cryptomarkt: Wat staat er te gebeuren?

Naast de bewegingen in Ethereum zijn er andere factoren die de bredere cryptomarkt beïnvloeden. Een van de meest besproken onderwerpen is de aankomende publicatie van de Consumer Price Index (CPI) data in de Verenigde Staten. Deze cijfers geven inzicht in de inflatie en kunnen een grote impact hebben op de financiële markten, inclusief crypto.

De verwachting is dat hoge inflatiecijfers kunnen leiden tot strengere maatregelen door de Federal Reserve, wat op zijn beurt de cryptomarkt kan raken. Aan de andere kant, als de inflatiecijfers lager zijn dan verwacht, kan dit de markt een broodnodige boost geven.

Daarnaast zijn er ook nog de geplande token unlocks die eraan komen. Veel projecten hebben in hun vroege fase een deel van hun tokens gelockt om later vrij te geven. Deze unlocks kunnen leiden tot een verhoogd aanbod op de markt, wat op korte termijn druk kan uitoefenen op de prijzen.

Politiek en crypto: De impact van de Amerikaanse verkiezingen

Een ander belangrijk onderwerp dat de cryptomarkt in de gaten houdt, is de Amerikaanse presidentsverkiezing van 2024. Volgens recente voorspellingen staat Kamala Harris momenteel voor op Donald Trump. Hoewel dit misschien op het eerste gezicht weinig te maken lijkt te hebben met crypto, kan de uitkomst van deze verkiezing een grote impact hebben op de regelgeving en adoptie van crypto in de VS.

Trump heeft zich in het verleden sceptisch uitgelaten over crypto, terwijl Harris meer open lijkt te staan voor de technologie. Een overwinning voor Harris zou kunnen betekenen dat er gunstigere regelgeving komt, wat positief zou kunnen zijn voor de markt.

Bereid je voor op de toekomst

De huidige marktontwikkelingen, van whale-activiteit in Ethereum tot de mogelijke impact van de Amerikaanse verkiezingen, wijzen erop dat we ons in een cruciale periode bevinden. Voor investeerders biedt dit zowel kansen als risico’s. Het is belangrijk om alert te blijven, je te informeren en weloverwogen beslissingen te nemen.

Of je nu een doorgewinterde crypto-enthousiasteling bent of een nieuwkomer in de wereld van digitale valuta, de komende maanden kunnen bepalend zijn voor de toekomst van je investeringen.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...