Crypto vandaag: Koersen duiken, paniek of perfecte inkoopkans?

10016 totale weergaven
Crypto vandaag

De cryptomarkt heeft de afgelopen dagen te maken gehad met aanzienlijke volatiliteit. Dit heeft geleid tot dalingen in de prijzen van verschillende grote cryptocurrencies, waaronder Bitcoin en Ethereum.

  • Wat betekent dit voor de toekomst?
  • En hoe moeten investeerders reageren?

Bitcoin en Ethereum houden stand

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin boven $ 64.500 en blijft Ethereum boven $ 3.500. Dit zijn respectabele niveaus, maar de markt als geheel is met 0,50% gedaald, waardoor de totale marktkapitalisatie op $ 2,48 miljard staat.

Ondanks deze daling blijft het belangrijk om te begrijpen wat deze cijfers voor de markt betekenen.

Marktupdates en dominantie

De afgelopen 24 uur zag de totale cryptomarkt een volume van $ 69,71 miljard, een stijging van 22,09%. Hiervan was $ 4,91 miljard afkomstig van DeFi, goed voor 7,05% van het totale 24-uurs volume.

Stablecoins maakten 92,57% van het volume uit, met een totaal van $ 64,53 miljard. Bitcoin’s dominantie daalde licht naar 54,07%.

Belangrijke winnaars en verliezers

Niet alle cryptomunten lieten verliezen zien. De CORE-token was de grootste stijger met een sprong van bijna 11% in 24 uur. Aan de andere kant verloor LayerZero (ZRO) meer dan 13% en was daarmee de grootste verliezer. Deze fluctuaties tonen aan hoe dynamisch en onvoorspelbaar de markt kan zijn.

Top 5 Gainers
CoinLive PrijsΔ 24u
AIOZ NetworkAIOZ Network(AIOZ)$0.5517.95%
AvalancheAvalanche(AVAX)$32.5912.27%
HeliumHelium(HNT)$5.0211.17%
CelestiaCelestia(TIA)$7.308.13%
DogwifhatDogwifhat(WIF)$2.757.48%

 

Invloedrijke wereldwijde nieuws

  • Een federale rechter in de VS heeft een rechtszaak tegen Ripple Labs toegestaan, waarbij werd geoordeeld dat XRP onder bepaalde omstandigheden als een effect kan worden beschouwd. Deze uitspraak kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van XRP en de bredere cryptomarkt. Ripple’s CEO, Brad Garlinghouse, wordt beschuldigd van het overtreden van Californische effectenwetten door misleidende uitspraken over XRP te doen.
  • Ondanks recente magere detailhandelsverkopen, blijven de vooruitzichten voor een renteverlaging door de Federal Reserve in september bestaan. Nieuwe werkloosheidsclaims in de VS daalden licht, terwijl de bouw van nieuwe huizen scherp afnam. Deze gemengde economische signalen houden de markten onrustig, wat bijdraagt aan de volatiliteit van cryptocurrencies.
  • De medeoprichters van Gemini, Cameron en Tyler Winklevoss, hebben elk $ 1 miljoen in Bitcoin gedoneerd aan de herverkiezingscampagne van Donald Trump. Ze prijzen zijn steun voor cryptocurrency en bekritiseren de reguleringshouding van president Biden, met Tyler Winklevoss die Biden beschuldigt van het richten op de industrie met acties vergelijkbaar met “Operation Choke Point 2.0.”
  • 3iQ heeft een aanvraag ingediend voor een Solana exchange-traded product (ETP) op de Toronto Stock Exchange (TSE). Als goedgekeurd, zou dit de eerste Noord-Amerikaanse ETP zijn die exposure biedt aan Solana’s SOL met mogelijke staking beloningen. Coinbase Custody en Tetra Trust zullen als custodians dienen.
  • De Amerikaanse wetgevers Chrissy Houlahan en French Hill bezochten de Kuje gevangenis in Nigeria om te pleiten voor de vrijlating van Tigran Gambaryan. Ondanks dat hij is vrijgesproken van belastingontduiking, wordt hij nog steeds beschuldigd van witwassen en kampt hij met gezondheidsproblemen. Deze diplomatieke inspanningen zijn bedoeld om zijn humanitaire vrijlating te bewerkstelligen te midden van lopende juridische procedures.
  • Target Corporation introduceert een nieuwe AI-tool genaamd “Store Companion” om zijn bijna 400.000 Amerikaanse werknemers in bijna 2000 winkels te ondersteunen. De AI-chatbot, die in augustus volledig wordt uitgerold, zal helpen bij vragen op het werk en de winkeloperaties stroomlijnen, waardoor de klantenservice en de efficiëntie van medewerkers worden verbeterd.

Invloed op de markt en toekomstige vooruitzichten

Bitcoin’s kritieke moment

Bitcoin staat voor een ‘do or die’ moment aan het einde van de maand. De vraag blijft of het in staat zal zijn om bullish of bearish te sluiten.

De markt blijft gespannen kijken naar deze ontwikkeling, die cruciaal kan zijn voor de toekomstige prijsbewegingen van Bitcoin.

Crypto Fear and Greed index

De Crypto Fear and Greed Index toont vandaag een “63 Greed” sentiment, iets hoger dan gisteren’s 60, maar lager dan vorige week’s 74. Dit indiceert dat er nog steeds een zekere mate van optimisme in de markt is, ondanks de recente prijsdalingen.

Deze index is een nuttige indicator voor beleggers om het marktsentiment te meten en hun strategieën dienovereenkomstig aan te passen.
 

Investeringsmogelijkheden

Voor investeerders biedt de huidige markt een aantal interessante mogelijkheden. De stijging van de CORE-token toont aan dat er nog steeds winsten te behalen zijn, zelfs in een neerwaartse markt. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen en kansen te identificeren die passen bij uw investeringsprofiel en risicotolerantie.

De cryptomarkt blijft dynamisch en volatiel, maar biedt tegelijkertijd kansen voor degenen die bereid zijn om grondig onderzoek te doen en strategisch te handelen. Of u nu een doorgewinterde investeerder bent of nieuw in de wereld van crypto, het is cruciaal om op de hoogte te blijven van marktontwikkelingen en juridische veranderingen.

Blijf leren, blijf waakzaam en laat u niet ontmoedigen door korte termijn schommelingen.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...