Crypto vandaag: Koersstijgingen en Biden vs Trump debat

2037 totale weergaven
Crypto vandaag

Bitcoin handelt boven de $ 61.500, terwijl Ethereum standhoudt boven $ 3.450. De cryptomarkt steeg met 1,30%, waardoor de totale marktwaarde nu $ 2,41 miljard bedraagt.

Ondanks de miljarden die de crypto-industrie heeft opgehaald om invloed uit te oefenen op de verkiezingen, bleven cryptocurrencies volledig buiten beschouwing tijdens het eerste debat tussen Joe Biden en Donald Trump.

De stijgende markt

Op vrijdagochtend overschreed Bitcoin de grens van $ 61.500. Andere grote altcoins zoals Ethereum ($ETH), Dogecoin ($DOGE), Ripple ($XRP), Solana ($SOL) en Litecoin ($LTC) lieten lichte winsten zien. De Akash Network ($AKT) token was de grootste winnaar met een stijging van bijna 15% in de afgelopen 24 uur. Aan de andere kant verloor Fetch.ai ($FET) meer dan 11%.

Het totale handelsvolume van de cryptomarkt bereikte de afgelopen 24 uur $ 61,44 miljard, een toename van 7,88%. DeFi’s totale volume bedraagt $ 4,6 miljard, goed voor 7,48% van het totale cryptomarktvolume. Stablecoins waren goed voor $ 57,27 miljard aan volume, wat 93,22% van het totale 24-uurs cryptomarktvolume uitmaakt. De dominantie van Bitcoin ligt momenteel op 53,08%, een daling van 0,27%.

Top stijgers/dalers

Top 5 Gainers
CoinLive PrijsΔ 24u
PendlePendle(PENDLE)$4.3813.51%
SynthetixSynthetix(SNX)$1.9011.17%
StacksStacks(STX)$1.8910.82%
AIOZ NetworkAIOZ Network(AIOZ)$0.4810.63%
ImpactImpact(IMX)$1.489.67%
Top 5 Losers
CoinLive PrijsΔ 24u
AssetMantleAssetMantle(MNTL)$0.00062-4.42%
FantomFantom(FTM)$0.49-1.94%
NotcoinNotcoin(NOT)$0.02-1.86%
MultiversX (Elrond)MultiversX (Elrond)(EGLD)$35.69-0.63%
TRONTRON(TRX)$0.14-0.37%

Politieke stilte en crypto

Hoewel crypto-lobbyisten $ 202,8 miljoen hebben opgehaald, kwamen cryptocurrencies niet ter sprake tijdens het 90 minuten durende debat tussen Biden en Trump.

Trump bekritiseerde Biden’s houding vergeleken met crypto en pleitte voor Amerikaanse productie van Bitcoin. Biden wordt gezien als meer toegeeflijk, wat de meningen in de industrie verdeelt. Uit peilingen blijkt dat kiezers de economie, inflatie, bestuur en immigratie belangrijker vinden dan crypto-zaken.

Belangrijke ontwikkelingen

  • VanEck en Solana ETF: VanEck heeft een aanvraag ingediend voor een spot Solana ETF in de VS. De goedkeuring hangt af van wijzigingen in de leiding van de SEC tegen 2025, mogelijk onder een gunstiger administratie. De status van Solana als effect blijft onderwerp van debat.
  • AI en crypto: Kunstmatige intelligentie speelt een steeds grotere rol in de crypto-industrie, met verbeterde handelsfunctionaliteiten en marktanalyses. AI zorgt ook voor groei in AI-coinmarkten, beïnvloed door ontwikkelingen zoals de marktwaardestijging van Nvidia. Toch zijn er uitdagingen zoals regelgeving en mogelijk misbruik voor fraude.
  • Bitcoin en Goud ETF: Een nieuwe ETF-aanvraag wil Bitcoin en Goud combineren in een leveraged product. De STKD Bitcoin & Gold ETF streeft naar langetermijn kapitaalgroei door te profiteren van hun historisch lage correlatie om kortetermijnmarktfluctuaties te verminderen.
  • Wormhole en Worldcoin: Wormhole heeft een subsidie ontvangen van de Worldcoin Foundation om World ID op Solana te integreren, wat de verificatie van blockchain-gebruikers verbetert. De samenwerking maakt gebruik van Wormhole’s Ethereum naar Solana State Bridge voor veilige identiteitsverificatie over verschillende ketens.

Economische updates

Het Amerikaanse Bureau of Economic Analysis heeft de jaarlijkse groei van het bruto binnenlands product (BBP) in het eerste kwartaal bijgesteld naar 1,4%, een lichte stijging tegenover de eerdere schatting van 1,3%. Ondertussen daalden de eerste aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen met 6000 naar 233.000 voor de week eindigend op 22 juni.

De weg vooruit

De cryptomarkt blijft dynamisch en volatiel, met voortdurende verschuivingen die investeerders kansen bieden. De politieke stilte over crypto tijdens het debat tussen Biden en Trump roept vragen op, maar biedt ook ruimte voor speculatie over toekomstige ontwikkelingen.

Met nieuwe ETF-aanvragen, AI-innovaties en strategische partnerschappen, is dit een spannend moment om de cryptomarkt te volgen en potentiële investeringen te overwegen.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd