Crypto wallet Exodus update met ‘Passkeys Wallet’

1740 totale weergaven
Crypto wallet

Crypto wallet provider Exodus komt met een nieuw product dat de gebruikerservaring (UX) van Web3 zo gemakkelijk mogelijk wil maken voor nieuwkomers in de sector.

Crypto wallet Exodus komt met update

De “Passkeys Wallet” stelt nieuwe gebruikers in staat om een wallet te maken en verschillende gedecentraliseerde apps (dapps) te verkennen zonder een nieuwe wallet te hoeven creëren of de applicatie te verlaten. “Met deze Passkeys Wallet kun je met één klik op je vinger een versleutelde, ingebedde wallet maken die zelfbeheer heeft,” zegt David Reising, hoofd product van Exodus, in een interview met CoinDesk.

Een van de belangrijkste hindernissen voor de massale adoptie van crypto is de complexe gebruikerservaring. Meerdere assets op verschillende blockchains vereisen aparte wallets om met verschillende dapps te communiceren, het onthouden van 12-woord seed phrases en de steile leercurve om Web3 te navigeren hebben als afschrikmiddel gewerkt voor veel Web2-gebruikers die willen overstappen naar crypto.

Om de mensen zonder bankrekening te bereiken, moet crypto de UX stroomlijnen zoals de Web2-apps, zoals Instagram of Facebook. Exodus wil precies dat doen voor nieuwkomers in de industrie.

“Als ik een gebruiker ben, hoef ik me niet aan te melden, er is geen e-mailverificatie, ik hoef me geen zorgen te maken over het importeren of zelfs echt beheren van een 12-woord mnemonische phrase (seed phrase). Het haalt zoveel van die complexiteit weg,” aldus Reising. Bovendien heeft Exodus samengewerkt met enkele betalingsverwerkers om nieuwe gebruikers te helpen hun Passkeys Wallet gemakkelijk te financieren.

Nieuwe functie

Een andere functie van het nieuwe product is dat er ondersteuning is voor Ethereum Virtual Machine (EVM), Bitcoin (BTC) en Solana (SOL). Dat helpt gebruikers toegang te krijgen tot meerdere blockchain-ecosystemen zonder de dapps te verlaten waarmee ze willen communiceren. Met deze nieuwe functie willen ze zich onderscheiden van de concurrenten.

Passkeys Wallet is echter geen magische oplossing die alles voor gebruikers zal doen; ontwikkelaars zullen het nog steeds in hun applicaties moeten adopteren. Op dat gebied zegt Exodus het gemakkelijk te maken voor ontwikkelaars om de wallet te integreren met “slechts een paar regels code,” en het heeft Multi-Party Computation (MPC) technologie voor beveiliging. Reising zegt dat Exodus ook zou samenwerken met de ontwikkelaars en de inkomsten zou delen op elke on-chain transactie.

Aandelen

De Class A-aandelen van Exodus Wallet zijn te verhandelen op een over-the-counter-beurs onder het symbool EXOD. De pogingen van het bedrijf voor een notering aan de NYSE American, de zusterbeurs van de New York Stock Exchange, is uitgesteld nadat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) had gezegd dat het personeel van de instantie nog steeds de registratieverklaring van Exodus aan het beoordelen was.

Lees meer over:
cryptoExoduswallet

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd