Crypto wallet van El Salvador stijgt naar 5.850 BTC: Dagelijkse aankoop van 1 BTC

606 totale weergaven
bitcoin bank el salvador

De cold wallet van El Salvador heeft sinds 16 maart dagelijks 1 BTC gekocht, wat neerkomt op een totaal van 160 BTC. In totaal hebben ze hiermee een waardestijging van 35% weten te bereiken ten opzichte van de initiële investering. 

Dagelijks 1 BTC kopen

El Salvador blijft erg consistent met hun strategie van Bitcoin accumulatie, aangezien ze sinds 16 maart dagelijks 1 BTC hebben gekocht. In totaal hebben ze in vijf maanden 160 BTC verzameld. Op het moment bedragen de BTC reserves van de overheid van El Salvador nu 5.850 BTC, met een waarde van $355,83 miljoen. 

De gemiddelde koopprijs waarvoor El Salvador Bitcoin heeft gekocht, wordt geschat op $44.835. Dit betekent dat de overheid een variabele winst van $93,45 miljoen heeft gemaakt, wat een waardestijging van 35% is ten opzichte van haar initiële investering. Dit blijkt uit gegevens van on-chain analist EmberCN:

https://x.com/EmberCN/status/1826802312456929741

Toewijding van El Salvador aan haar Bitcoin beleid

De strategische verzameling van BTC bevestigt opnieuw hoe toegewijd El Salvador is aan het Bitcoin gesteunde financiële beleid dat ze voeren. Daarnaast is het één van de weinige landen die Bitcoin heeft gelegaliseerd als een wettig betaalmiddel. Deze wet is op 7 september 2021 ingegaan. 

El Salvador heeft ook een door vulkanen aangedreven geothermische energiecentrale gebouwd, die wordt gebruikt door een Bitcoin mining platform. Uit eerdere rapporten van mei bleek dat El Salvador sinds 2021 meer dan 474 Bitcoin heeft gemined. 

Ambtenaren trainen in Bitcoin

Onlangs heeft het land plannen aangekondigd om 80.000 ambtenaren te trainen in Bitcoin. Het ONBTC (National Bitcoin Office) van het land heeft het programma aangekondigd:

https://x.com/bitcoinofficesv/status/1825999325056704903

Ook zijn ze van plan om educatie over Bitcoin naar scholen te brengen. Het nieuwe programma is een cursus van 160 uur die is onderverdeeld in zeven modules. 

Versterken van mondiale positie 

De agenda van de regering van El Salvador om haar Bitcoin reserves proactief te vergroten, kan de positie van El Salvador op de mondiale cryptomarkt alleen maar benadrukken. Met een wallet van dergelijke afmetingen verhoogt El Salvador haar financiële stabiliteit en het is een belangrijk voorbeeld voor andere landen die vergelijkbare wegen overwegen. 

El Salvador biedt ook een belangrijk voorbeeld voor hoe de adoptie van crypto uit kan pakken in landen. Vooral landen met een instabiele economie kunnen hier veel voordelen uit halen. El Salvador is de voorloper op dit gebied. 

Samenvatting

Samenvattend heeft El Salvador de afgelopen 160 dagen iedere dag 1 BTC gekocht. Door dit te doen hebben ze een winst van 35% weten te halen. In totaal bezit het land nu 5.850 BTC. El Salvador blijft hiermee een voorloper op het gebied van Bitcoin adoptie. 

Lees meer over:
Bitcoin adoptieEl Salvador

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...