Bitfinex schrapt $10.000 vermogenseis voor klanten

Bitfinex schrapt de minimale vermogenseis van $10.000 voor klanten. Dat maakt de cryptobeurs uit HongKong bekend via een Medium post. Dit op verzoek van traders die gebruik maken van het platform, aldus ceo Jean-Louis van der Velde.

Bitfinex schrapt vermogenseis $10.000

Bitfinex, in 2012 gestart door o.a. de Italiaan Giancarlo Devasini, had het afgelopen etmaal $231 miljoen aan handelsvolume. Bitcoin, ethereum en EOS maken samen ruim 60% van het volume uit. Van der Velde zegt:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We kregen steeds meer verzoeken om gebruik te maken van onze diensten. De afgelopen zes maanden is er hard gewerkt om ons platform klaar te maken voor een nieuwe golf van klantaccounts. We zijn nu in een positie om Bitfinex te openen voor een breder publiek.[/penci_blockquote]

Zo is de klantenservice vernieuwd en is er een nieuw KYC-portaal (Know Your Client) ontwikkeld. Ook is er per cryptomunt een zogenaamde “sentiments”-indicator toegevoegd. Een functionaliteit die Tradingview ook bijvoorbeeld heeft (“buy vs sell”).

Tether USDT

Op managementniveau bestaat er een relatie tussen Bitfinex en Tether USDT. Devasini heeft namelijk bij beide bedrijven een directiefunctie. Volgens onderzoekers van de Northwestern University of Kellogg School of Management, is deze nauwe relatie ongezond. Het volume van Tether USDT is nu met $4 miljoen minder dominant dan voorheen op Bitfinex (1,8% van het totale volume).

De huidige koers van bitcoin is $5.233, een min van 0,7%.

Bron: Cointelegraph

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...