Cryptobeurs Eterbase gehackt, 4,5 miljoen euro uit ‘hot’ wallets gestolen

De obscure cryptobeurs Eterbase uit Slowakije is gehackt. Uit onderzoek van The Block blijkt dat er voor 4,5 miljoen euro aan cryptovaluta is gestolen, voornamelijk ether (ETH). Maar de aanvallers wisten ook 114.000 dollar aan Bitcoin (BTC) buit te maken.

Hack

De cryptobeurs maakte vanochtend melding van de hack op Twitter en ook de autoriteiten zijn ingelicht over de digitale diefstal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De hackers kregen toegang tot de ‘hot’ wallets van de exchange. Dat zijn namelijk de wallets van waaruit een beurs alle stortingen ontvangt of de opnames verstuurt.

De onderzoekers van The Block wisten de adressen van de ‘hot’ wallets te identificeren.

Het gaat om 6 verschillende cryptocurrency’s, die samen goed zijn voor een marktwaarde van 5,3 miljoen dollar, omgerekend 4,5 miljoen euro.

Cryptobeurs Eterbase gehackt, 4,5 miljoen euro uit 'hot' wallets gestolen

Gebrandmerkte adressen

De beurs heeft de handel stilgelegd en stortingen en opnames van en naar de European Union Bank is niet mogelijk. Naar eigen zeggen zijn alle exchanges ingeseind dat ze geen cryptovaluta vanuit deze adressen moeten accepteren. Het is onduidelijk op welke compensatie klanten mogen rekenen.

Exchanges houden een overzicht bij van zogenaamde gebrandmerkte adressen, die zijn betrokken bij een hack of een andere vorm van fraude of oplichting.

Eterbase had een dagelijks handelsvolume van 3 miljoen dollar, volgens marktonderzoeker Coingecko.

Lees meer over:
beurshack

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...