Cryptobeurs Eterbase gehackt, 4,5 miljoen euro uit 'hot' wallets gestolen

Cryptobeurs Eterbase gehackt, 4,5 miljoen euro uit 'hot' wallets gestolen

De obscure cryptobeurs Eterbase uit Slowakije is gehackt. Uit onderzoek van The Block blijkt dat er voor 4,5 miljoen euro aan cryptovaluta is gestolen, voornamelijk ether (ETH). Maar de aanvallers wisten ook 114.000 dollar aan Bitcoin (BTC) buit te maken.

Hack

De cryptobeurs maakte vanochtend melding van de hack op Twitter en ook de autoriteiten zijn ingelicht over de digitale diefstal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De hackers kregen toegang tot de 'hot' wallets van de exchange. Dat zijn namelijk de wallets van waaruit een beurs alle stortingen ontvangt of de opnames verstuurt.

De onderzoekers van The Block wisten de adressen van de 'hot' wallets te identificeren.

Het gaat om 6 verschillende cryptocurrency's, die samen goed zijn voor een marktwaarde van 5,3 miljoen dollar, omgerekend 4,5 miljoen euro.

Cryptobeurs Eterbase gehackt, 4,5 miljoen euro uit 'hot' wallets gestolen

Gebrandmerkte adressen

De beurs heeft de handel stilgelegd en stortingen en opnames van en naar de European Union Bank is niet mogelijk. Naar eigen zeggen zijn alle exchanges ingeseind dat ze geen cryptovaluta vanuit deze adressen moeten accepteren. Het is onduidelijk op welke compensatie klanten mogen rekenen.

Exchanges houden een overzicht bij van zogenaamde gebrandmerkte adressen, die zijn betrokken bij een hack of een andere vorm van fraude of oplichting.

Eterbase had een dagelijks handelsvolume van 3 miljoen dollar, volgens marktonderzoeker Coingecko.

Lees meer over:
beurs hack

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties