Cryptobeurs Kraken integreert Lightning voor goedkope bitcoin betalingen

Cryptobeurs Kraken heeft het Lightning Netwerk geïntegreerd. De geruchten dwaalden al een tijdje rond, maar nu is het nieuws ook daadwerkelijk bevestigd.

Lightning voor Kraken

Het begon allemaal zo’n twee jaar geleden toen de Amerikaanse beurs aan gaf dat ze de schaalbaarheidsoplossing voor bitcoin wilden integreren. Het leek een loze belofte te zijn, want lange tijd bleef het stil.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tot enkele weken geleden. Ineens was er een nieuwe node die enorm veel grote betaalkanalen opende (en dus veel liquiditeit in het netwerk zette). De naam van de node? Kraken. De node heeft een liquiditeit van 28 bitcoin, wat neer komt op $1,3 miljoen. Het heeft al ruim 150 betaalkanalen geopend.

Lightning is een secundaire laag bovenop bitcoin, bestaande uit betaalkanalen tussen twee nodes. Op deze manier ontstaat er een liquiditeitsnetwerk. Bitcoin bínnen deze betaalkanalen kunnen (nagenoeg) gratis en bliksemsnel heen en weer geschoven worden: een off-chain betaling dus.

Voor klanten van cryptobeurzen is dit een fijne ontwikkeling. Ze kunnen goedkoper en sneller bitcoin naar een eigen wallet sturen.

Kraken-medewerken Pierre Rochard kwam het nieuws in de Nederlandse Lightning chat op Telegram vertellen. Het begon met 25% van de klanten die van de functie gebruik kunnen maken, maar op korte termijn zal Lightning voor iedereen beschikbaar zijn.

Cryptobeurs Kraken integreert Lightning voor goedkope bitcoin betalingen
Screenshot van een gebruiker uit de Nederlandse Telegram chat

Kraken voegt zich door deze actie in een rijtje met Bitfinex, Paxful, OKx, Okcoin en River Financial. Dit zijn allemaal beurzen die Lightning hebben geïntegreerd. Op moment van schrijven zijn er nog geen Nederlandse bedrijven die dit ook doen.

Momenteel zit er alweer 3.600 bitcoin in publieke betaalkanalen. Dit komt met de huidige spotprijs neer op $171 miljoen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslightning