Cryptobeurs Kraken vindt bugs in Bitcoin ATM’s, problemen inmiddels opgelost

Er schijnt een bug te hebben gezeten in een van de meest gebruikte Bitcoin geldautomaten. Dat stelt het Security Lab van cryptobeurs Kraken in een blogpost.

Bitcoin ATM

Het gaat om de ATM’s van General Bytes. Het team van Kraken heeft de fabrikant op 20 april al op de hoogte gebracht van het probleem.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

General Bytes heeft inmiddels patches voor het back-end-systeem uitgegeven, waarmee de meeste problemen zouden moeten zijn verholpen. Voor sommige van de problemen moeten echter mogelijk aanpassingen worden gedaan aan de hardware, aldus Kraken.

Met Bitcoin geldautomaten kunnen gebruikers bitcoin kopen in ruil voor fiatgeld (en vice versa). General Bytes is de op één na grootste fabrikant van deze ATM’s. Volgens Coin ATM Radar zijn ze goed voor 22,7% van de markt.

Het model in kwestie is de BATMtwo (GBBATM2). Er zou wat fout zijn geweest met de default administrative QR code, die in veel gevallen nog in de fabrieksinstellingen staat. Hierdoor kan iedereen theoretisch gezien de ATM overnemen.

Cryptobeurs Kraken vindt bugs in Bitcoin ATM's, problemen inmiddels opgelost

Ook ontdekten de onderzoekers problemen in de Android operating software die wordt gebruikt. Iedereen kon namelijk met een USB-toetsenbord toegang krijgen tot de user interface en daar dingen aanpassen.

Verder vonden ze een foutje in het ‘management system’. Zo zou de persoon die de ‘geldbox’ leegt ook eenvoudig een backdoor kunnen plaatsen in de ATM.

Ook is er geen intern systeem ingebouwd dat een melding zou geven als er ergens iets mis gaat met een van de componenten. De andere problemen (inclusief uitleg) zijn te lezen in de blogpost.

Trezor

Het is niet voor het eerst dat het team van Kraken het ecosysteem op scherp zet. Eerder kaartten ze al een probleem bij hardwarewallet Trezor aan. Kwaadwillenden konden de encrypted seeds van de Trezor One en Trezor Model T aflezen. Er is wel een paar minuten fysieke toegang tot het apparaat voor nodig.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
ATMBitcoin nieuwsKraken

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...