Thaise cryptobeurs stopt, deel van Bitcoin (BTC) verkocht voor $9.000

Thaise cryptobeurs stopt, deel van Bitcoin (BTC) verkocht voor $9.000

De Thaise cryptobeurs BX Thailand sluit plots de deuren. Het bedrijf stopt deze maand nog met het ondersteunen van hun handelsplatform voor bitcoin en andere cryptomunt. Een opmerkelijk besluit, want het bedrijf is de grootste Thaise beurs.

Volgens Bitcoinist ging een deel van de Bitcoin (BTC) voor $9.000 in de verkoop op de beurs. Dat is flink lager dan de huidige prijzen. Op het moment van schrijven staat de grootste cryptomunt boven de $10.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mensen zoeken veiligheid en proberen hun fondsen zo snel mogelijk van het platform af te halen. Dan is blijkbaar ~10% minder dan de huidige spotprijs een prima verkoopprijs.

Thailand

Het bedrijf achter BX gaat zich volgens een persbericht richten op andere uitdagingen. Bitcoin Co. Ltd publiceerde de mededeling op de website van de beurs.

Handelaren moeten snel zijn: om 6 september sluiten de adressen voor stortingen. De handel stopt op 30 september. Voor 1 november moeten alle gelden van de des betreffende accounts zijn gehaald.

SEC

Het bedrijf ontving eerder als een van de weinige onderneming in Thailand de juiste papieren om bitcoinhandel en cryptohandel in het land te ondersteunen. De Thaise Securities and Exchange Commission (SEC) hoeft geen verzoek voor 2020 te verwachten.

De maatregel komt volgens Bitcoinist als een verrassing. Er lijkt geen directe aanleiding voor deze beslissing.

Lokale handelaren lijken al snel opzoek te zijn naar alternatieven. De website Bitkub kon de nieuwe bezoekers niet aan en had last van de nieuwe toestroom van mogelijke klanten. Andere lokale handelsplaatsen kunnen hier wel eens de vruchten van gaan plukken.

Tenzij er meer aan de hand is en BX is de eerste van velen die eieren voor hun geld kiezen. Maar tot op heden lijkt daar in Thailand geen spraken van.

BX

BX heeft op het moment van schrijven een volume van ruim $22 miljoen volgens CoinMarketCap. Vooral de handel in BTC is populair op het platform. Het bedrijf was vijf jaar lang de populairste cryptobeurs in het land.

Bitcoin Journaal

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en luister het Bitcoin Journaal.

Lees meer over:
Bitcoin thailand

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties