Cryptobeurzen getroffen door grote Cloudflare storing

Cryptobeurzen getroffen door grote Cloudflare storing

Diverse grote cryptobeurzen zijn getroffen door een grote storing. Er was deze ochtend een probleem met Cloudflare, een belangrijke verkeersader voor het internet.

Cloudfare is een zogenaamde content delivery network of CDN, postte op dinsdagochtend dat er "grote problemen" waren met zijn diensten en netwerk. De handel lag stil op diverse beurzen zoals FTX, Bitfinex en OKX. Ze zijn namelijk afhankelijk van Cloudflare als bescherming tegen gedistribueerde denial of service (DDOS)-aanvallen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

FTX zegt in een tweet dat de exchange "voor veel gebruikers moeilijk toegankelijk zullen zijn". De beurs zit in een "post-only" modus. Ook Bitfinex en OKX hebben getweet over het probleem.

Het is niet de eerste keer dat een storing in Cloudfare een domino-effect had op de cryptomarkt. In juli 2019 lagen diverse grote sites zoals Coinbase en CoinMarketCap eruit door een vergelijkbare storing. Inmiddels is het probleem "geïdentificeerd en is er een oplossing geïmplementeerd".

CEO Changpeng Zhao van Binance, de grootste bitcoin beurs ter wereld, zegt niet getroffen te zijn door de storing. Hij zegt een alternatieve set-up te hebben voor dit soort issues. Maar zijn oplossing is nog niet perfect, want zustersite Coinmarketcap lag wel plat.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin exchange beurzen exchanges

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties