‘2,1 miljoen Nederlanders bezitten crypto’

Volgens een onderzoek van DiamondPigs.com en met onderzoekplatform Peil.nl onder ruim 11.000 Nederlanders, is het cryptobezit in ons land hard gestegen.

Nederlandse steekproef

Volgens de steekproef heeft 15% van de Nederlanders momenteel cryptovaluta. Dat is vijf keer zo veel vergeleken met 2018. Van de mensen die bitcoin of altcoins hebben, geeft 76% aan man te zijn.

Van de cryptobezitters verwacht 30% dat ETH en BTC omhoog gaan in 2023. De Nederlanders zetten in op een eindkoers van bitcoin van ongeveer 37.000 euro tegen het einde van het jaar.

79% van de Nederlanders heeft nog nooit cryptovaluta gehad, terwijl 3% er in het verleden weer mee is gestopt en de resterende 3% geen antwoord heeft ingevuld.

'2,1 miljoen Nederlanders bezitten crypto'

De nieuwe Europese regelgeving MiCA (Markets in Crypto Assets) wordt als een belangrijk instrument voor ‘market trust’ gezien. Tussen de 27% (waarschijnlijk) en 40% (enorm) van de cryptobezitters verwacht dat dit het vertrouwen in de cryptomarkt zal doen toenemen.

Rond de 38% verwacht dan ook dat cryptovaluta belangrijker worden als betalingssysteem. Onder de topbeleggers is dat anders: 67% ziet dat cryptocurrency’s in de toekomst een prominente rol innemen binnen het betalingsverkeer. 63% blijft crypto echter nog vooral zien als beleggingsinstrument.

Van de ondervraagden doet 65% zelf onderzoek en vraagt vrienden om input, terwijl 27% z’n coins gewoon koopt en vasthoudt. Slechts 2% gebruikt een professioneel bedrijf om te profiteren van de volatiliteit.

Bitvavo is de marktleider in Nederland ten tijde van het onderzoek, terwijl Binance met 430.000 klanten op nummer twee staat. Ze hebben zich inmiddels teruggetrokken uit Nederland, waardoor deze informatie al weer achterhaald is. De top vijf wordt gecomplementeerd door Coinbase, Kraken en Bitcoinmeester.

'2,1 miljoen Nederlanders bezitten crypto'

Je kunt het hele onderzoek lezen op de website van DiamondPigs.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNederland

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...