Crypto.com werkt samen met Visa om uitrol bitcoin kaart te versnellen

Crypto.com is nu aangesloten bij Visa Australia om de uitrol van haar bitcoin creditcard te versnellen. Dat maakt de onderneming uit Hong Kong bekend.

Crypto.com

Door de samenwerking kan Crypto.com de Visa creditcard in Australië aanbieden. Dus het bitcoin bedrijf mag direct klanten van Visa benaderen met hun propositie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De samenwerking lag voor de hand, omdat in december heeft Crypto.com een licentie in de wacht gesleept bij de Financial Service License. Dat was mogelijk door de overname van The Card Group Pty Ltd.

De Visa betaalkaart is al langer verkrijgbaar in Europa en Nederland en in Noord-Amerika en Azië. Je kunt de balans laden met cryptovaluta en afrekenen aan de kassa bij retailers met een Visa punt. De retailers ontvangen het geld in hun lokale valuta.

De onderneming onderzoekt ook andere diensten zoals sparen en lenen. Denk aan het stallen van je cryptocurrency’s in ruil voor rente. Of dat klanten een lening in euro’s krijgen in ruil voor het storten van bitcoin als onderpand. Die lening kan vervolgens ook weer gebruikt worden om te betalen. Deze service noemen ze bij Crypto.com “Spending Power”.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
betaalmiddel

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...