Aantal pogingen om stiekem Bitcoin te minen via cryptojacking neemt toe

En volgens Symantec ging het in het tweede kwartaal van dit jaar zelfs nog slechter. Zij haalde in deze periode opnieuw veel extra browser-based mining malware uit de lucht.

In onderstaande grafiek zie je de aanvallen die Symantec heeft weten te voorkomen. Het ging in juni om bijna 50.000 situaties. Symantec wijst voor de oorzaak van de stijgende gevallen naar de stijgende prijs van bitcoin. Er is meer interesse, ook vanuit criminele hoek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een aantal andere voorbeelden van cryptojacking:

Browser-based cryptojacking pogingen geblokkeerd door Symantec.

Aantal pogingen om stiekem Bitcoin te minen via cryptojacking neemt toe

Bitcoin stelen

De criminelen achter deze software zijn dus niet direct uit op jouw bitcoin, maar proberen op andere manieren hun geld te verdienen. Wanneer jij slachtoffer bent van cryptojacking word jouw hardware (en je stroom!) gebruikt om geld te verdienen.

Cryptojacking is slechts een van de vele manieren waarop boeven proberen je te bestelen in de wereld van bitcoin.

Eerder dit jaar was er een treurig voorbeeld van een ander soort aanval in Nederland. Een Nederlandse vrouw verloor ruim 34.000 euro aan investeringen omdat zij de verkeerde software installeerde waarna dieven toegang kregen tot haar account op een beurs.

Het is online altijd belangrijk om goed op te letten en te kijken naar wat je download en waar je je gegevens invult. Dat geldt ook zeker voor bitcoin en aanverwante zaken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...