Cryptomarkt stijgt: Wat betekent dit voor jouw investeringen?

2530 totale weergaven
Cryptomarkt stijgt: Wat betekent dit voor jouw investeringen?

De cryptomarkt heeft een stijging van 2,9% gezien, wat de totale marktkapitalisatie op $ 2,16 miljard brengt. Deze stijging wordt geleid door Bitcoin, dat momenteel boven de $ 56.000 handelt, en Ethereum, dat boven de $ 2950 noteert.

Wat betekent dit voor jou als investeerder? En welke kansen biedt deze marktbeweging?

Bitcoin: Koopmoment voor ETF-investeerders

Bitcoin heeft een correctie ondergaan en handelt nu stabiel rond de $ 56.000. Dit biedt ETF-investeerders een uitstekende kans om in te stappen. Bitwise’s ETF heeft deze week 38.000 Bitcoins verworven.

Dit soort aankopen door grote spelers kan een signaal zijn voor kleinere investeerders om te volgen. Waarom? Omdat grootschalige aankopen vaak worden gedaan op basis van uitgebreide marktanalyses en toekomstverwachtingen.

https://twitter.com/Ashcryptoreal/status/1809444315879424246

Politieke ontwikkelingen: SAB 121 stemmen in de VS

Volgende week bereidt het Amerikaanse Huis zich voor op een cruciale stemming om President Biden’s veto van de crypto-gecentreerde SAB 121 ongedaan te maken. Deze wet vereist dat SEC-geregistreerde entiteiten hun crypto-bezittingen op de balans zetten, wat bezorgdheid oproept over de betrokkenheid en controle van banken.

Als de stemming doorgaat, kan dit grote gevolgen hebben voor de regelgeving en groei van de crypto-industrie.

Recente marktontwikkelingen

Bitcoin heeft zijn opwaartse beweging hervat en stabiliseert zich op het $ 56.000-niveau. Andere grote cryptocurrencies laten ook winsten zien. Layerzero, MANTRA, dogwifhat, Bonk en Toncoin zijn enkele van de namen die in de lift zitten. De grootste stijger was Akash Network, met een toename van 18,16% in de afgelopen 24 uur. Aan de andere kant zag Core de grootste daling, met een verlies van 1,82%.

Het totale volume van de cryptomarkt in de afgelopen 24 uur bedroeg $ 99,14 miljard, een daling van 12,87%. DeFi-volume stond op $ 6,69 miljard, goed voor 6,75% van het totale marktvolume, terwijl stablecoin-volume $ 94,09 miljard bereikte, wat 94,91% van het totale marktvolume vertegenwoordigt. Bitcoin-dominantie is momenteel 53,83%, een daling van 0,17% vergeleken met de vorige dag.

Belangrijkste nieuws

  • Donald Verrilli, vertegenwoordiger van de Blockchain Association, beweert dat federale regelgevers de digitale activasector proberen te marginaliseren door Custodia Bank een master account te weigeren. Dit speelt zich af te midden van lopende juridische en wetgevende manoeuvres.
  • Northern Data, gesteund door Tether, staat voor ernstige fraudeaantijgingen in Californië, beschuldigd van financiële misleiding en belastingontduiking door voormalige executives. Deze rechtszaak kan de plannen voor een miljarden-dollar IPO in de VS beïnvloeden, met mogelijke gevolgen voor transparantie in de crypto- en AI-sectoren en het vertrouwen van investeerders.
  • Bitcoin ETF’s hebben een sterke comeback gemaakt na de turbulente marktperiode. Fidelity’s ETF leidde met $ 117 miljoen aan instromen, gevolgd door Bitwise met $ 30 miljoen. Ondanks eerdere uitstroom bij Grayscale, benadrukt de CEO van Bitwise de strategische Bitcoin-aankopen en ziet de huidige dip als een koopkans.

Marktanalyses en vooruitzichten

Crypto-aandelen konden niet profiteren van de sterke winsten op de Amerikaanse aandelenmarkt, aangedreven door positieve werkgelegenheidscijfers. Mogelijke renteverlagingen door de Federal Reserve, gezien als bullish, hadden geen invloed op crypto-activa. Coinbase en MicroStrategy registreerden verliezen, evenals Marathon Digital, te midden van bearish trends en de prestatie van Bitcoin.

Grote vragen domineren nu de markt:

  • Zal de Bitcoin-prijs onder $ 50.000 crashen?
  • Staat een altcoin-seizoen voor de deur nu Bitcoin onder $ 55.000 zakt?
  • Zou juli 2024 een spiegelbeeld kunnen zijn van mei 2021?
  • Is de bearmarkt officieel begonnen en is deze Bitcoin-daling een kans of een waarschuwing?

Wat moet je doen?

Het is duidelijk dat de cryptomarkt volatiel en onvoorspelbaar blijft. Voor slimme investeerders biedt deze volatiliteit echter kansen. Of je nu overweegt om in te stappen in Bitcoin, te investeren in veelbelovende altcoins, of je portfolio wilt uitbreiden met DeFi-projecten, nu is het moment om grondig onderzoek te doen en weloverwogen beslissingen te nemen.

De huidige marktontwikkelingen en politieke veranderingen kunnen grote gevolgen hebben, dus blijf geïnformeerd en handel strategisch.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...