Cryptomunt NEM (XEM) schiet omhoog door compensatie ruilbeurs Coincheck

De prijs van het platform NEM (XEM) is het afgelopen etmaal met 23 procent gestegen. Daarmee is de cryptomunten een van de weinige stijgers van dit moment. Waar ligt dat aan?

De cijfers

Even een paar cijfers op een rij: de marktkapitalisatie van NEM is ruim vier miljard dollar wat het qua grootte de elfde cryptomunt van dit moment. De prijs per XEM ligt op circa 45 dollarcent per stuk. Veel van de cryptomunt wordt verhandeld op de Aziatische markten, het merendeel wordt gekocht/verkocht vanuit fiat geld. De ruilbeurs Upbit is zelfs goed voor een derde van het totale handelsvolume.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Handelsplatform gehackt

Een van de verklaringen van de recente stijging is dat de aankondiging van de Japanse ruilbeurs Coincheck dat het gedupeerde klanten gaat vergoeden. Eerder dit jaar verdween er maar liefst een half miljard aan XEM door een hack in het handelsplatform. Op het moment van de hack was dit volume 530 miljoen dollar waard.
Opvallend: Coincheck gaat beleggers in XEM compenseren tegen een prijs van 83 dollarcent per stuk, bijna het dubbele van de huidige koers. Het totale vergoedingsbedrag komt neer op 415 miljoen dollar.

Video-interview NEM

Bitcoin Magazine sprak tijdens de Dag van de Crypto Erik van Himbergen, investeerder en een van de oprichters

Bron: CCN

Inschrijven nieuwsbriefLees meer over:
Dag van de CryptoUpbit

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...