Cryptoplatform DFX Labs nadert volledige licentie in Hong Kong

6268 totale weergaven

Het in Hong Kong gevestigde crypto trading platform DFX Labs is op weg naar het verkrijgen van een volledige operationele licentie, na het verkrijgen van goedkeuring onder Hong Kong’s Anti-Money Laundering and Counter-Terrorist Financing Ordinance (AMLO).

Handelsvergunning in behandeling

Volgens gegevens van de Hong Kong’s Securities and Futures Commission (SFC), wordt DFX Labs erkend als “geacht een vergunning te hebben voor het aanbieden van virtuele activa”.

Deze status strekt zich echter niet uit tot vergunningen voor crypto handelsdiensten, en de aanvraag voor een handelsvergunning blijft in behandeling.

Aanvraag en toekomstplannen

DFX Labs diende zijn aanvraag voor de Hong Kong crypto licentie in op 27 december 2023, met Simon Au Yeung als primaire aanvrager. Het platform werd geacht een licentie te hebben voor zijn virtuele activa service vanaf 1 juni.

Ondanks deze vooruitgang werkt de website van DFX Labs als een virtueel activaplatform zonder licentie en is deze ontoegankelijk voor inwoners van Hong Kong.

Hongkong promoten als technologisch centrum

In verwante ontwikkelingen promoten drie overheidsinstanties in Hong Kong – Toronto ETO, Invest Hong Kong en StartmeupHK – Hong Kong als offshore technologiehub voor Canadese crypto- en Web3-startups.

Dit initiatief benadrukt het ondersteunende regelgevingsklimaat van Hongkong en de lagere belastingen in vergelijking met Canada, waardoor wereldwijde interesse in de regio wordt gewekt.

Regelgeving

Eerder in mei mandateerde Hong Kong alle niet-gelicentieerde cryptobeurzen om hun activiteiten te staken. Verschillende wereldwijde exchanges, waaronder OKX, Huobi HK en Bybit, trokken hun licentieaanvragen in vanwege de onzekerheid over de regelgeving.

Ondanks deze uitdagingen maakt DFX Labs vorderingen op weg naar een volledig operationele status, wat duidt op een sterke toewijding aan regelnaleving en innovatie.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....