CryptoPunk NFT verkocht voor 12 miljoen dollar

NFT’s halen opnieuw de krantenkoppen met de recente verkoop van CryptoPunk #635. Deze Alien vandaag gekocht door een anonieme verzamelaar voor 4.000 ETH.

Recordbrekende NFT

In de afgelopen twee maanden zijn er in totaal drie ultrazeldzame Alien Punks verkocht voor meer dan $ 10 miljoen. De meest recente die verkocht is, is CryptoPunk #365, een ultrazeldzame Alien met een blauwe bandana en een zwarte gepixelde zonnebril.

Begin maart werd Punk #3100 gekocht voor $16,03 miljoen aan ETH, wat de op één na grootste on-chain CryptoPunk transactie ooit is. Niet lang daarna werd er nog een Alien Punk verkocht voor een waanzinnige $16,42 miljoen in ETH, waarmee het de op één na duurste Punk verkoop in de geschiedenis werd.

CryptoPunk #635

Wat zijn CryptoPunks?

Deze verkoop komt voor velen misschien als een verrassing en dat is begrijpelijk. Maar wat maakt een digitale gepixelde afbeelding zo duur?

CryptoPunks worden beschouwd als de nummer één NFT verzameling in de ruimte, waardoor ze zeer gewild zijn. CryptoPunks zijn een serie van 10.000 unieke digitale karakters, elk vertegenwoordigd als een niet-fungibel token (NFT) op de Ethereum blockchain.

CryptoPunks zijn een creatie van Larva Labs en werden in juni 2017 gelanceerd. Ze zijn daarmee een van de vroegste voorbeelden van NFT-kunst. Elke CryptoPunk heeft zijn eigen karaktertrekken, zoals hoeden, brillen en gezichtsuitdrukkingen. Deze kenmerken worden willekeurig gegenereerd, wat bijdraagt aan het unieke karakter van elke punk.

Oorspronkelijk werden CryptoPunks gratis weggegeven aan iedereen met een Ethereum wallet. Maar toen de belangstelling voor NFT’s groeide, schoot hun waarde omhoog. Als je vandaag de dag een Crypto Punk in handen zou willen krijgen, zou je meer dan $ 100.000 moeten uitgeven. De prijzen kunnen zelfs oplopen tot in de miljoen, maar dit is afhankelijk van de zeldzaamheid en de wenselijkheid van de punktrekken.

De recente verkoop van CryptoPunk #635 markeert het nieuwste hoofdstuk in de voortdurende saga van digitale verzamelobjecten. Naarmate meer mensen naar de digitale wereld trekken, zal deze schaarse digitale kunstcollectie favoriet worden bij investeerders en kunstverzamelaars.

Lees meer over:

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....