TRON (TRX) gaat privacy protocol zk-SNARKs integreren

TRON is klaar om nieuwe beveiligingsmaatregelen toe te voegen. Het op blockchain-gebaseerde protocol genaamd zk-SNARKs wordt eerst uitgerold op het testnet.

Als de update bevalt komt de privacyoplossing ook naar het 'echte' netwerk van TRON.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De aankondiging werd gedaan door TRON's oprichter Justin Sun zelf in een interview. Sun onthult details over de lancering en belooft dat de functie het TRON netwerk veiliger maakt.

[penci_related_posts dis_pview="yes" dis_pdate="no" title="Ook interessant" background="" border="" thumbright="no" number="2" style="grid" align="none" withids="" displayby="tag" orderby="date"]

Zero knowledge proof methode

Bij het gebruik van zero-knowledge proof-methode kunnen gebruikers transacties uitvoeren zonder informatie te hoeven onthullen aan het hele netwerk. Een extra beetje privacy dus.

Dit protocol is trouwens niet uniek voor TRON, meerdere netwerken zijn daar mee bezig. Bij Zcash waren ze de eerste.

In termen van cryptografie is het zero-knowledge-bewijs voor de transactie genoeg voor de verificatie zonder dat zender en ontvanger elkaars identiteit kennen.

De afkorting zk-SNARK staat voor "Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge". Met behulp van zk-SNARKs zijn transacties op de blockchain volledig versleuteld.

Informatie zoals het adres van de afzender en de ontvanger, en de waarde van de transactie zijn allemaal cryptografisch versleuteld. Het netwerk controleert nog steeds, maar je kunt iets beter verbergen waar je mee bezig bent.

Privacy en anonimiteit

Eenmaal geïmplementeerd, kunnen gebruikers TRX-tokens met een veel grotere mate van anonimiteit en privacy versturen over het netwerk. TRON wil zich langzaam aan scharen in het rijtje van privacygerichte crypto's.

Het doel is dat gebruikers met de implementatie van privé-transacties op de TRON-blockchain de controle behouden. Ze kunnen privé-adressen en niet-traceerbare transacties inschakelen, zodat bedrijven en entiteiten ze niet kunnen traceren.

Sun legde ook uit dat niet alle TRX-transacties privé zijn. Hij zei dat gebruikers kunnen beslissen of ze een privétransactie willen verwerken.

Hoewel de optie om dit te doen een leuke functie is, staat in de ZCash-ontwikkelingsdocumenten vermeld dat het pas écht werkt als bijna iedereen gebruikt maakt van de privacy functie. Wanneer minder mensen dit doen, wordt de privacy ook minder.