Cryptowallet in de pijplijn bij internetreus Kakao (50 miljoen klanten)

Internetreus Kakao lanceert in de tweede helft van dit jaar de wallet ‘Klip’ om cryptomunten in op te slaan. Het Zuid-Koreaanse bedrijf bedient maandelijks 50 miljoen actieve gebruikers met de messenger app KakaoTalk. Koreaanse media ontdekte in de app een teaser onder de tab ‘meer’. Kakao heeft het nieuws ook officieel bevestigd.

Kakao

Eerst wat achtergrondinformatie over Kakao: het is een conglomeraat van (entertainment) producten en diensten. In 2017 mocht het de eerste internetbank van Zuid-Korea openen (K-Bank), vergelijkbaar met Bunq maar groter. Ook is er Kakao T, waarmee je een taxi kunt bestellen zoals Uber of Lyft. Saillant: het Chinese Tencent heeft een minderheidsaandeel van 13,5%

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf blijkt populair onder haar gebruikers. In december vorig jaar, toen de ICO-hype al geluwd was, wist Kakao in enkele maanden tijd $90 miljoen een kapitaal op te halen, deels bij particuliere beleggers.

Klaytn blockchain

Met het geld heeft Kakao een eigen blockchain opgetuigd. Naar eigen zeggen is dit netwerk 150 keer sneller dan het ethereum netwerk: 3.000 transacties per seconde in tegenstelling tot de ca. 20 transacties per seconde op ethereum 1.0.

Klaytn is te omschrijven als een semi-publieke of hybride blockchain. De zogenaamde consensus nodes, gebruikt om tot consensus te komen, zijn clusters van private bedrijven. Dat is het gesloten aspect. De transacties worden goedgekeurd door middel van een Byzantine fault-tolerant (BFT) consensus algoritme.

Het open, publieke aspect zijn zogenaamde ‘ranger nodes’ (RN), aldus de white paper. Iedereen kan een zogenaamde ranger node (RN) starten om blokken van de consensus nodes te verifiëren.

Daarnaast is er nog een overkoepelende adviesraad, waar onder meer techconcern LG en de Filipijnse bank Union Bank zitting in hebben. Ze moeten ervoor waken dat de ontwikkeling van de blockchain ‘de juiste richting blijft volgen’.

In juni dit jaar is het mainnet van Klaytn ‘live’ gegaan. Projecten als HintChain, Antube en Pibble schijnen al op het platform te hebben gebouwd.

Klaytn claimt dat er in oktober ruim dertig decentrale applicaties (dApps) gaan draaien op het platform. Overigens is de dochtermaatschappij van Kakao geregistreerd in Japan, omdat ICO’s in Zuid-Korea nog altijd verboden zijn.

‘Klip’ cryptowallet

Terug naar de cryptowallet ‘Klip’. Deze is duidelijk bedoeld om gebruikers te laten wennen aan cryptovaluta. Hoe betaal je met crypto en hoe slaan je deze assets op? Naast de bekende cryptomunten, worden ook non-fungible tokens ondersteund.

Op de teaser staan de logo’s van zeer kleine tokens zoals Airbloc (ABL, marktwaarde $2,8 miljoen, red), Pibble en Spin Protocol (SPIN).

Volgens Han Jae-Sun, ceo van GroundX, is de integratie een nieuwe stap om de adoptie van cryptovaluta als betaalmiddel te bevorderen.

In de tweede helft van 2019 is de lancering van de wallet gepland.

Bronnen: Klaytn / Cointelegraph
Afbeelding: Flickr.com

Lees meer over:
cryptomuntencryptowallet

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...