Cyberaanval treft Bedrock: $2M gestolen, terugbetalingsplan aangekondigd

331 totale weergaven

Bedrock, een toonaangevend op Ethereum gebaseerd liquid restaking protocol, heeft te lijden gehad onder een significante exploit, met een verlies van $2 miljoen als gevolg. De aanval was gericht op Bedrock’s synthetische Bitcoin contract, uniBTC, maar het platform verzekert gebruikers dat de kernactiva veilig zijn en er wordt gewerkt aan een terugbetalingsplan.

Hackers richten zich op uniBTC contract

Bedrock, een liquid restaking protocol ontwikkeld door RockX, werd het nieuwste slachtoffer van een grote exploit op 27 september 2024. Hackers maakten misbruik van kwetsbaarheden in het synthetische Bitcoin token contract, uniBTC, wat resulteerde in verliezen van ongeveer $2 miljoen.

Volgens Bedrock richtten de aanvallers zich voornamelijk op gedecentraliseerde exchange liquidity pools, terwijl kernactiva zoals gewrapte Bitcoin (wBTC) en gewone Bitcoin reserves onaangetast bleven.

Het incident vond plaats slechts twee dagen nadat Bedrock een mijlpaal vierde met uniBTC’s total value locked (TVL) die meer dan 1.300 Bitcoin bereikte over 11 blockchains.

Ondanks de aanval heeft Bedrock gebruikers gerustgesteld dat het platform het probleem heeft aangepakt en zich nu richt op een uitgebreid terugbetalingsplan.

Gemeenschap gerustgesteld

Bedrock maakte de inbreuk snel bekend via X, waar ze bevestigden dat de exploit was “afgehandeld” en dat de resterende activa op het platform veilig waren.

Het team bereidt een post-mortem rapport voor om een gedetailleerd verslag van het incident te geven, en ze zijn plannen aan het afronden voor het compenseren van getroffen gebruikers, wat het droppen van nieuwe tokens kan inhouden.

Dit is de eerste significante inbreuk op Bedrock sinds de lancering in februari 2023. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de top 10 liquide staking protocollen, met meer dan $ 240 miljoen aan TVL.

Ondanks de hack blijft Bedrock institutionele investeerders aantrekken, omdat het voldoet aan de KYC (Know Your Customer) en AML (Anti-money Laundering) regelgeving.

De groeiende dreiging van hacks in crypto

De Bedrock hack volgt op een reeks van high-profile exploits in de crypto-industrie deze maand, waaronder aanvallen op platforms zoals BingX en Indodax.

Terwijl de sectoren voor liquid staking en restaking groeien, met meer dan $ 11 miljard aan TVL, blijven beveiligingsinbreuken een hardnekkige uitdaging.

Bedrock’s snelle reactie op de exploit toont zijn toewijding aan gebruikersveiligheid en transparantie, en de afhandeling van dit incident door het protocol kan dienen als voorbeeld voor hoe platforms zouden moeten reageren op dergelijke aanvallen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....