CZ pleit schuldig, vrijgelaten op borgtocht van 175 miljoen dollar

2128 totale weergaven

De voormalige CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), is vrijgelaten op een borgtocht van $175 miljoen nadat hij schuldig had gepleit aan strafrechtelijke aanklachten in de Verenigde Staten.

Uit een gerechtelijk document blijkt dat Zhao $175 miljoen moet storten als persoonlijke herkenningsborgtocht en dat hij op 23 februari 2024 voor een zitting in de rechtbank van Seattle moet verschijnen. Zhao stort ook $15 miljoen in een trustaccount bij Davis Wright Tremaine. De borgtocht vereist twee garanten, die respectievelijk $250.000 en $100.000 moeten toezeggen.

Eerder op de dag heeft Zhao schuld bekend aan het schenden van de Amerikaanse Bank Secrecy Act en is hij afgetreden als CEO van de grootste cryptobeurs ter wereld. Als onderdeel van de schikking is Zhao akkoord om een boete van $50 miljoen te betalen, en Binance zelf moet een boete van $4,3 miljard aftikken voor het schenden van diverse Amerikaanse financiële wetten.

Als Zhao niet verschijnt op de rechtbank in februari 2024 zoals vermeld in het document van de verschijningsborgtocht, riskeert hij tot 10 jaar gevangenisstraf en een boete van $250.000. Hij moet 14 dagen voor de geplande veroordelingsdatum terugkeren naar de Verenigde Staten. Hij kan nu zijn straf afwachten in Dubai, waar hij grotendeels verblijft.

Het document vermeldt dat de Verenigde Staten een herziening van de borgtochtopdracht zullen aanvragen, en als een districtsrechter de herziening afwijst, wordt de opdracht van kracht op 27 november. Als de rechter de herziening voor 27 november toekent, moet Zhao in de Verenigde Staten blijven in afwachting van de beslissing van de rechter.

Lees meer over:
Binance

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...