Daniel Choung: Solana koers kan tegen het einde van mei $200 bereiken

19939 totale weergaven
solana koers

Solana’s eigen token, SOL, bereikte vrijdag zijn hoogste prijs in meer dan een maand en presteerde beter dan de meeste grote cryptocurrencies. Daniel Choung, medeoprichter van Syncracy Capital, zegt dat SOL “nog steeds de beste investering is in deze cyclus” en verwacht dat de solana koers tegen het einde van mei $200 kan bereiken.

Indrukwekkende stijging in solana koers

SOL steeg vrijdag tot $170, de hoogste prijs in meer dan een maand. Daarna zakte de prijs lichtjes naar $166. Dit is een stijging van bijna 7% in de afgelopen 24 uur en meer dan 40% vanaf de lokale bodem van de cryptomarkt begin mei. In dezelfde periode daalde BTC naar $56.000.

Op wekelijkse basis had solana’s prijsstijging van 17% de op één na grootste winst binnen de bredere crypto marktindex CoinDesk 20 (cd20). Alleen chainlink (link) deed het beter, dankzij nieuws over een proefproject voor fonds-tokenisatie.

Positieve solana koers verwachting

“De kracht van SOL in deze opwaartse beweging is ongelooflijk,” zei Choung in een post op X. “Het is duidelijk dat dit nog steeds de beste investering is van deze cyclus.” Hij heeft er steeds meer vertrouwen in dat SOL tegen het einde van de maand de $200 kan overschrijden en snel nieuwe recordhoogtes kan bereiken. SOL’s hoogste prijs ooit was $260 in november 2021, tijdens de vorige bull-cyclus.

Verschillende factoren dragen bij aan de indrukwekkende prestaties van solana. Actieve handel in meme coins, sterke volumes van stablecoins en veel activiteit in decentralized finance (DeFi) spelen een rol. Choung wees ook op aankomende netwerkverbeteringen die de weg vrijmaken voor Firedancer, een secundaire chain client ontwikkeld door Jump Crypto, die de prestaties van het netwerk moet verbeteren.

Daarnaast is er groeiende interesse in gedeelde cryptoeconomische veiligheid, ook wel bekend als restaking, binnen het solana ecosysteem. David Shuttleworth, onderzoeksmedewerker bij Anagram, noemde deze trend in een direct bericht op X en benadrukte het potentiële effect op de toekomst van het netwerk.

Lees meer over:

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...