Dash raakt wereldwijd in zwang als betaalmiddel, koers profiteert: +24%

In Venezuela is een ware rage rondom cryptomunt Dash ontstaan. Een woordvoerder van de cryptomunt meldt dat de wallet van Dash “tienduizenden keren per maand” gedownload wordt. De koers van de privacymunt is in 24 uur 24 procent omhoog geschoten.

Venezuela

In het Latijns-Amerikaanse land geldt nog steeds hyperinflatie, waardoor cryptovaluta in toenemende mate populair is geworden. Naast bitcoin wordt er steeds meer Dash geaccepteerd als betaalmiddel. Zo worden op het handelsplatform DiscoverDash.com significant meer Venezolaanse winkeliers toegevoegd: 94 afgelopen week tegenover “normaal” 50 verkopers per week.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dash als betaalmiddel

Het aantal brick-and-mortar winkeliers dat Dash als betaalmiddel accepteert, is explosief gegroeid. Wereldwijd zijn er deze maand circa 2.200 winkeliers of handelaren die Dash accepteren, begin dit jaar was dit aantal nog 600 stuks. Venezuela springt er duidelijk uit.

Dash raakt wereldwijd in zwang als betaalmiddel, koers profiteert: +24%
Dash raakt wereldwijd in zwang als betaalmiddel, koers profiteert: +24%

Over Dash

Dash (Digital Cash), voorheen bekend als Darkcoin of XCoin, is een open-source peer-to-peer cryptomunt. Dash is in 2014 ontstaan als splitsing van de Bitcoin software en opgericht door Evan Duffield. Via het netwerk zijn zeer snelle betalingen mogelijk die de privacy van de zender en ontvanger beschermen.

De organisatiestructuur van Dash is een gedecentraliseerde, autonome organisatie, ook wel bekend als DAO. Een wereldwijd netwerk van masternodes hebben stemrecht om de software van Dash te verbeteren. Bij een goedgekeurd voorstel wordt er een bepaald aantal nieuwe Dash aangemaakt. Tien procent daarvan vloeit naar een eigen “projectkluis”, om de voortgang van het project te financieren. De overige 90 procent vloeit naar miners (45%) en masternodes (45%).

Koers Dash

De huidige koers van de cryptomunt DASH is 177 dollar. Op het hoogtepunt was Dash maar liefst 1519 dollar waard (21 december 2017).

Dash raakt wereldwijd in zwang als betaalmiddel, koers profiteert: +24%

Interview met Robert Wiecko, COO bij Dash

Bitcoin Magazine NL sprak dit jaar nog met Robert Wiecko, de operationeel directeur van Dash. Bekijk het gesprek hier terug.

Inschrijven nieuwsbrief


Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...