De allereerste bitcoin obligaties ontvangen goedkeuring van de toezichthouder in El Salvador

De obligaties worden naar verwachting gelanceerd in het eerste kwartaal van 2024, zo suggereren verschillende berichten, onder andere op het sociale platform X door president Nayib Bukele.

Bitcoin obligaties

De langverwachte bitcoinobligaties van El Salvador zijn dichter bij de realiteit gekomen nadat ze blijkbaar goedkeuring van de toezichthouder hebben ontvangen voor een uitgave in het begin van 2024.

De obligaties zullen worden aangeboden op Bitfinex Securities, een gereguleerde divisie van de cryptobeurs Bitfinex. “De Volcano Bond heeft zojuist goedkeuring gekregen van de Digital Assets Commission (CNAD),” zo bericht de Nationale Bitcoin Office van El Salvador vanaf zijn X-account. “We verwachten dat de obligatie in het eerste kwartaal van 2024 het levenslicht ziet.”

President Nayib Bukele bevestigt blijkbaar de goedkeuring op X door dinsdag vroeg te posten: “Wanneer vulkaanobligatie?” en verschillende berichten opnieuw te plaatsen die stelden dat de uitgifte van de obligaties in het eerste kwartaal van 2024 plaatsvindt.

De zogenaamde “Volcano-bonds” zijn in 2021 aangekondigd door president Nayib Bukele kort nadat hij een wet had aangenomen waarin bitcoin (BTC) is erkend als wettig betaalmiddel in het land.

Het doel van Bukele was om $1 miljard op te halen via de op bitcoin gebaseerde obligaties, waarmee een bitcoinmining-industrie wordt opgezet die uitsluitend afhankelijk is van hernieuwbare energie, inclusief die gegenereerd door de actieve vulkanen van het land.

Uitgifte was oorspronkelijk gepland voor maart 2022, maar is meerdere keren uitgesteld. De digitale activawet is echter eind november 2022 eindelijk ingevoerd in de Wetgevende Vergadering, waar de partij van Bukele, Nuevas Ideas, een grote meerderheid heeft.

Tweeënzestig Kamerleden stemden vandaag vóór de wet, en 16 stemden tegen, en de wet is uiteindelijk aangenomen in januari 2021.

Deze ontwikkeling is de tweede belangrijke bitcoingerichte stap in evenveel weken. Eerder startte El Salvador zijn “Freedom VISA”-programma, waarbij maximaal 1.000 mensen per jaar verblijfsvergunning krijgen die ten minste $1 miljoen aan bitcoin of tether (USDT) stablecoins investeren.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...