De grootste bank van Brazilië lanceert handel in Bitcoin en Crypto voor alle klanten

3310 totale weergaven

Itaú Unibanco, de grootste bank van Brazilië, heeft haar Bitcoin- en cryptocurrency-handelsdiensten uitgebreid naar meer dan 60 miljoen klanten via haar Ion-platform.

Itaú Unibanco breidt cryptodiensten uit

Itaú Unibanco, de grootste bank in Brazilië en Latijns-Amerika, heeft haar Bitcoin- en cryptocurrency-handelsdiensten uitgebreid naar meer dan 60 miljoen klanten. Op het beleggingsplatform van de bank, Ion, kunnen gebruikers nu Bitcoin kopen en verkopen, een dienst die vanaf december 2023 aanvankelijk alleen beschikbaar was voor een selecte groep klanten.

Grote vraag naar cryptodiensten

Volgens Guto Antunes, hoofd digitale activa bij Itaú, was deze beslissing gebaseerd op wekelijkse enquêtes die een sterke vraag naar Bitcoin- en cryptocurrency-diensten onder de eerste gebruikers lieten zien. Hoewel Antunes het aantal actieve gebruikers niet bekendmaakte, vermeldde hij dat de Ion app meer dan 3,5 miljoen keer gedownload is, wat wijst op een grote interesse in Bitcoin en cryptocurrency binnen Brazilië.

Verbeterde veiligheidsmaatregelen

Om de beveiliging te verbeteren, heeft Itaú Unibanco haar eigen bewaaroplossing ontwikkeld voor de portemonnees van klanten, zodat elke gebruiker een aparte portemonnee heeft voor het scheiden van activa, in plaats van te vertrouwen op diensten van derden.

Als grootste bank van Brazilië zal de beslissing van Itaú om Bitcoin toegankelijk te maken naar verwachting de mainstream adoptie beïnvloeden, waardoor klanten gemakkelijker toegang krijgen tot deze activaklasse.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....