De SEC van de Filipijnen blokkeert toegang tot cryptobeurs Binance

De Filipijnse Securities and Exchange Commission is begonnen met het proces om de toegang tot ’s werelds grootste cryptobeurs Binance te blokkeren, waarvan de CEO vorige week aftrad en schuldig pleitte aan het overtreden van de Amerikaanse antiwitwaswetten. Dit meldt persbureau Reuters.

De SEC in het Aziatische land verklaart dat de exploitant van Binance geen geregistreerd bedrijf in de Filipijnen is en opereert zonder de vereiste vergunning en autoriteit om effecten te verkopen of aan te bieden.

Het verwijderen van de toegang in de Filipijnen, zo verklaart de SEC in een verklaring, zal binnen drie maanden na de afgifte van haar advies op 28 november van kracht zijn, om Filipijnse gebruikers de tijd te geven hun investeringen terug te trekken uit de cryptobeurs.

De SEC heeft Alphabet’s Google en moederbedrijf Meta van Facebook gevraagd om online advertenties van Binance in de Filipijnen te verbieden, en heeft degenen die verkopen via het platform of mensen overtuigen om in het platform te investeren, gewaarschuwd dat ze mogelijk strafrechtelijk aansprakelijk kunnen worden gesteld.

Voormalig Binance-CEO Changpeng Zhao trad vorige week af nadat hij schuldig pleitte aan opzettelijke veroorzaking van het falen van de beurs om een effectief antiwitwasprogramma te handhaven.

Lees meer over:
BinanceFilipijnenSEC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...