De staat Wisconsin investeert in Bitcoin via ETF

De staat Wisconsin investeert in Bitcoin via ETF

De State of Wisconsin Investment Board (SWIB), die de activa beheert van het Wisconsin Retirement System, heeft onlangs een aanzienlijke investering gemeld in spot Bitcoin ETFs. Dit markeert een opvallende beweging voor een groot overheidsfonds naar bitcoin-investeringen, gezien de aankoop van aandelen in zowel de BlackRock iShares Bitcoin Trust als de Grayscale Bitcoin Trust, met een geschatte waarde van respectievelijk $100 miljoen en $64 miljoen​.

Amerikaanse staat investeert in ETF

SWIB, met een beheerd vermogen van meer dan $156 miljard per eind 2023, blijkt een diversificatie in zijn beleggingsportfolio te zoeken, waarbij ongeveer 48% van de fondsen naar openbare aandelen gaat, inclusief aanzienlijke investeringen in crypto-gerelateerde activa​​. Deze strategische zet komt op een moment waarin de wereldwijde interesse in cryptocurrency vanuit institutionele hoek blijft groeien.

Het rendement van de Wisconsin Retirement System trustfondsen, zoals beheerd door SWIB, heeft directe gevolgen voor de voordelen van de WRS-leden. De meest recente gegevens laten zien dat het Core Trust Fund en het Variable Trust Fund respectievelijk rendementen van 8,22% en 11,39% over vijf jaar hebben behaald.

Bovendien zijn er ontwikkelingen rondom de goedkeuring van nieuwe spot Bitcoin ETFs op Amerikaanse beurzen, een beweging die de toegankelijkheid van investeringen als dit voor conventionele investeerders zou kunnen vergroten. Deze recente goedkeuringen zijn deel van een bredere trend waarbij traditionele financiële instellingen en overheidsgesteunde entiteiten zoals SWIB meer kunnen investeren in deze industrie.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin ETF

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...