Top van deze Bitcoin cyclus ligt volgens deze grafiek bij $390.000

Bitcoin kan, als de geschiedenis zich herhaalt, in deze cyclus nog meer dan tien keer over de kop gaan, aldus Yassine Elmandjra van ARK Invest. Daarmee zou de bitcoin koers op het astronomische getal van bijna $400.000 per bitcoin uitkomen.

Gisteren liet Elmandjra middels een Tweet zien dat de huidige bitcoin bull run pas net begonnen is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers naar bijna $400.000?

Vergeleken met de bull runs van 2013 en 2017 is de huidige cyclus pas net begonnen. Middels de bovenstaande chart laat Elmandjra zien dat we nog enorm veel kunnen klimmen in deze cyclus. Dat is natuurlijk volledig afhankelijk van de groeiende interesse in bitcoin, maar voorlopig lijkt dat wel goed te zitten.

Zeker nu de uitstroom van bitcoin bij de grote exchanges weer in volle gang lijkt. Als de geschiedenis zich herhaalt zal de komende bull run die van 2017 moeten kleineren als je kijkt naar de chart. Dat is precies wat de 2017 bull run met die van 2013 heeft gedaan.

Nu verschillende indicatoren op groen staan voor bitcoin is Elmandjra zeker niet de enige die een serieuze boost verwacht op de korte tot middellange termijn.

De huidige bull run lijkt tussen die van 2013 en 2017 in te vallen

Qua kracht lijkt de huidige bitcoin bull run tussen die van 2013 en 2017 in te vallen. Als de voorspelling van Elmandjra uitkomt en we een bitcoin van $390.000 gaan zien zou de totale market cap op $8 biljoen uitkomen. Ongeveer 80% van de market cap van goud.

Ondertussen lijkt de perfecte storm zich te vormen voor de bitcoin bull markt. De interesse op corporate niveau blijft toenemen en de macro-economische omstandigheden zijn ook meer dan voordelig voor bitcoin.

De geldprinters van centrale banken over de hele wereld draaien momenteel overuren om hun respectievelijke economieën overeind te houden en dat is natuurlijk goed voor bitcoin. Steeds meer mensen begrijpen de waarde van een asset die niet bijgedrukt kan worden in een omgeving waarin het geld met miljarden tegelijk uit de printers komt rollen.

Poll

Geloof jij in een bitcoin prijs van $390.000 binnen 4 jaar?

Lees meer over:
koersprijs

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....