DeFi op Bitcoin: Jack Dorsey lanceert nieuwe Square divisie om dat makkelijker te maken

Square CEO Jack Dorsey heeft bekendgemaakt dat zijn bedrijf bezig is met het opzetten van een nieuwe divisie gericht op decentrale financiële dienstverlening op Bitcoin.

Dorsey deed deze aankondiging via Twitter en onthulde dat Square bouwt aan een open platform voor ontwikkelaars met het doel om de creatie van decentrale financiële applicaties eenvoudig te maken. De primaire focus van het bedrijf ligt daarbij op Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nieuwe Square divisie te volgen op Twitter

Wil jij helemaal op de hoogte blijven van de nieuwe business unit van Square? Dan kun je ze al volgen op de, voor een miljardenbedrijf meer dan bijzondere, vers aangemaakte twitterpagina.

Waar momenteel nog niet meer dan een paar vreemde afbeeldingen te vinden zijn, maar de komende dagen waarschijnlijk meer duidelijk gaat worden. De naam van het project is momenteel nog “TBD” wat staat voor “to be determined”, ofwel ze moeten over de naam nog een besluit nemen.

Voor bitcoin is dit uiteraard fantastisch nieuws, aangezien dit betekent dat er een grote beursgenoteerde speler uit de finance-wereld geld gaat stoppen in de ontwikkeling van bitcoin. Al is dit project zeker niet de eerste investering van Square in bitcoin.

Square heeft de focus op bitcoin

Dat Square vertrouwen heet in de toekomst van bitcoin was al langer duidelijk. Het bedrijf heeft met een indrukwekkend aantal van 8.000 bitcoin namelijk voor meer dan $250 miljoen in onze favoriete digitale munt geïnvesteerd. Waarmee ze het op vier na grootste beursgenoteerde bedrijf zijn wat het aantal bitcoin op de balans betreft.

Daarnaast zijn ze uiteraard bezig met het ontwikkelen van een eigen hardware wallet die ze volledig open-source ontwikkelen. Het idee is om het DeFi-platform op dezelfde manier te ontwikkelen om zo open en transparant mogelijk te zien.

Square is in principe alleen financieel verbonden met SquareCrypto en de nieuwe entiteit die het DeFi-platform gaat opzetten. Het grote Square voorziet ze van funding en wat ze daar vervolgens mee doen is volledig aan henzelf. In eerste instantie bouwen ze de beginselen van het DeFi-platform achter relatief gesloten deuren en daarna is het de bedoeling om alles open-source te gooien.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....