DePIN-project Natix haalt 4,6 miljoen op in laatste financieringsronde

Natix Network, een decentralized physical infrastructure network (DePIN) dat zich richt op het in kaart brengen van gegevens, heeft $ 4,6 miljoen opgehaald in hun laatste financieringsronde.

Laatste financieringsronde en tokenlancering

Borderless Capital leidde de ronde, Tioga Capital was mede-leider en verschillende andere investeerders namen deel, waaronder Big Brain Holdings en WAGMI Ventures. Angel-investeerders, waaronder Figment Capital managing partner James Parillo en Bitget managing director Gracy Chen, deden ook mee aan de ronde.

Volgens een gesprek met The Block en de oprichter van Natix zijn ze in januari 2024 begonnen met het werven van fondsen voor de strategische ronde en hebben ze die deze week afgerond. In 2023 en 2022 wist Natix ook $ 3,5 miljoen en $ 1,5 miljoen op te halen. Deze laatste ronde brengt Natix’ totale financiering tot nu toe op $ 9,6 miljoen. De CEO heeft echter geweigerd commentaar te geven op de waardering en structuur van de meest eerdere rondes.

Natix kondigde ook de langverwachte lancering aan van zijn eigen token op de Solana blockchain in het tweede kwartaal van dit jaar.

Wat is Natix?

Natix is een DePIN-project dat zich richt op het verzamelen van realtime geospatiale of cartografische gegevens. Het doet dit via zijn mobiele app Drive&. Met de app kunnen gebruikers kaartgegevens opnemen met behulp van smartphonecamera’s en apps voor bestuurdersassistentie, zoals dashcams en navigatie.

De verzamelde gegevens zijn nuttig voor onder andere mobiliteitsbedrijven en de autonoom rijdende industrie en helpen hen om hun activiteiten en infrastructuur te verbeteren. Volgens Natix hebben ze meer dan 90.000 chauffeurs die meer dan 28 miljoen kilometer in kaart hebben gebracht.

Alleen al het aantal deelnemers benadrukt het grote potentieel van de technologie om de toekomst van transport vorm te geven. Met meer ontwikkelingen in het verschiet zal het DePIN-landschap een enorme impuls krijgen.

Lees meer over:

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....