Deutsche Bank en Bitpanda sluiten een samenwerkingsverband voor real-time cryptobetalingen

4280 totale weergaven

In een poging om cryptotransacties te stroomlijnen, zijn Deutsche Bank en Bitpanda gaan samenwerken om stortingen en opnames op de gecentraliseerde beurs te vergemakkelijken.

Details en voordelen van partnerschap

Deutsche Bank en Bitpanda hebben een strategisch partnerschap aangekondigd om real-time inkomende en uitgaande cashbetalingen aan te bieden voor Duitse cryptohandelaren die Duitse IBAN’s (International Bank Account Numbers) gebruiken. Deze samenwerking heeft als doel om de efficiëntie en veiligheid van transacties te verbeteren en robuuste liquiditeit te bieden voor Bitpanda’s gebruikers in Duitsland.

De samenwerking stelt Bitpanda in staat om een API-gebaseerde accountoplossing (Application Programming Interface) te gebruiken, die toegang biedt tot Duitse IBAN’s.

Deze internationaal overeengekomen codes helpen banken bij het veilig verwerken van internationale overboekingen, waardoor de efficiëntie en veiligheid van geldoverboekingen wordt verbeterd.

Bitpanda-gebruikers in de regio zullen profiteren van realtime verrekeningen voor alle fiatstortingen en -opnames via Deutsche Bank.

Real-Time Betalingen voor Crypto Handelaren

In een interview met Cointelegraph benadrukte Lukas Enzersdorfer-Konrad, Deputy CEO van Bitpanda, de cruciale rol van banken in het toegankelijk maken van crypto voor de massa.

Hij benadrukte de geschiedenis van Bitpanda’s samenwerking met grote financiële instellingen, waaronder Raiffeisen Bank International, LBBW en N26, om de adoptie van cryptocurrencies te bevorderen.

“We hebben er de afgelopen tien jaar een punt van gemaakt om ons te richten op vertrouwen, naleving en beveiliging, en dat is wat deze sprongen voorwaarts mogelijk maakt. Vertrouwen of integriteit kun je niet kopen; je moet het verdienen, en dat is wat wij hebben gedaan,” verklaarde Enzersdorfer-Konrad.

Deutsche Bank zal beveiligde rekeningen en waardeverhogende betalingsoplossingen leveren om Bitpanda’s stroomlijning van treasury-activiteiten en reconciliatieprocessen te ondersteunen. Verwacht wordt dat dit partnerschap zal leiden tot meer robuuste liquiditeit in de kernmarkten van Bitpanda.

Crypto-ondersteuning uitbreiden

In april ging Bitpanda een partnerschap aan met de grootste Duitse staatslening, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), om cryptobewaardingsservices aan te bieden in het land, die naar verwachting in de tweede helft van het jaar live zullen gaan. Deutsche Bank heeft ook cryptobewaarding en tokenization aan haar diensten toegevoegd via een samenwerking met Taurus, een Zwitsers bedrijf voor crypto-infrastructuur.

Deutsche Bank is actief bezig haar betrokkenheid in de cryptoruimte te vergroten en heeft in juni 2023 een vergunning voor het bewaren van digitale activa aangevraagd bij de Duitse financiële waakhond. Dit maakt deel uit van haar strategie om klanten toegang te bieden tot cryptocurrency markten en activa.

Lees meer over:
bankbeurscrypto exchange

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....