Deze 3 statistieken zijn nu relevant voor de Bitcoin koers

294 totale weergaven

De bitcoin koers beleeft roerige weken. Maar er is meer dan alleen de dagprijs. In deze on-chain update hebben we drie opmerkelijke statistieken voor je op een rij gezet.

1. Long term hodlers

Er is een opmerkelijke trend te zien in de markt. Deze maand kochten met name long term hodlers bitcoin bij. Terwijl nieuwelingen juist verkopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In deze statistiek worden nieuwelingen langzaam meegenomen in de groep met lange termijn bitcoiners.

2. Verkopers op korte termijn

In onderstaande grafiek kijken we naar de verkoop van short term bitcoin hodlers. Steeds meer nieuwelingen verkopen met een verlies.

Let op! Het gaat hier in deze statistiek om (net) verplaatste bitcoin die waarschijnlijk horen bij nieuwe mensen/partijen op de markt. Dit zijn schattingen. Uit de publieke data is niet af te leiden wie precies achter een adres zit.

3. Bitcoin miners verkopen

De wereld van bitcoin mining werd recentelijk opgeschud door een verschuiving in China. Het land is druk bezig om zoveel mogelijk miners eruit te werken. Daarom verhuizen veel partijen nu naar andere gebieden.

Een andere interessant weetje is het aantal bitcoin die miners verkopen. Miner wallets worden goed in de gaten gehouden. Sinds het begin van deze maand werd er ruim 5.100 BTC verstuurd van adressen die bij miners horen.

Dat is zo'n $160 miljoen aan bitcoin, Ter vergelijking: er komt tegen de huidige prijzen zo'n $28 miljoen (~900 BTC) per dag aan bitcoin bij.

Lees meer over:
on-chain

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...