Deze altcoin is dit jaar al met meer dan 6.000 procent gestegen

Deze altcoin is dit jaar al met meer dan 6.000 procent gestegen

Wederom een cryptomunt die fenomenale prijswinsten laat zien. De koers van cryptomunt Egretia (EGT) kende dit jaar al een stijging van meer dan 6.000 procent.

Gigantische stijgingen

Alleen al in de laatste week is de cryptovaluta met meer dan 150 procent gestegen, van $0,0078 per stuk tot een waarde van $0,021. Op het moment van schrijven koerst de munt op $0,0194. De nummer 88 gekeken naar marktkapitalisatie zag het handelsvolume stijgen tot meer dan $30 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een week geleden was dan nog vijf maal minder. In verhouding met bitcoin spreken we natuurlijk over peanuts. Bitcoin kent een dagelijks handelsvolume tussen de $10 en $25 miljard.

Toch is het duidelijk dat dit niet alleen een kortetermijn trend is, aangezien de token sinds het begin van het jaar met meer dan 6.000 procent onafgebroken is toegenomen. Het heeft mogelijk het beste gepresteerd de afgelopen drie maanden van alle cryptovaluta.

Cryptomunt Egretia (EGT)

Peter Huang is de oprichter van Egretia, dat een brug slaat tussen twee transformatieve technologieën - HTML5 en blockchain - om een nieuw ecosysteem te creëren dat een revolutie teweeg kan brengen in de gaming-industrie.

In samenwerking met Egret Technologies, die de eerste HTML5-workflow voor game-ontwikkeling creëerde, wil Egretia 200.000 ontwikkelaars en 1 miljard mobiele apparaten naar de wereld van blockchain brengen.

Door de integratie van belangrijke attributen van de blockchain, zoals transparantie en decentralisatie, zal Egretia ontwikkelaars in staat stellen om games te ontwikkelen die een uniforme digitale wallet en smart contracts bieden. Dit moet meer mogelijkheden bieden om te kunnen handelen tussen verschillende games.

Echte redenen lijken te ontbreken

De marktkapitalisatie van de token is gestegen van slechts $1,2 miljoen begin 2019 tot een huidige waarde van bijna $80 miljoen. Daarbij kent de munt een totaal aanbod van 8 miljard tokens, waarbij er iets meer dan de helft 4,16 miljard in omloop zijn. De munt bestaat sinds eind 2018 en is voornamelijk verhandelbaar op BiteBTC en OKEx. Daarnaast zijn er nog een zestal andere beurzen die de munt verhandelen. Ook zijn er nog een aantal beurzen die de munt in de toekomst gaan noteren.

Wat vooral opvallend is: er lijkt geen reden te bedenken waarom juist Egretia zo enorm goed presteert. Maar het lijkt er niet op dat de recente stijging het resultaat is van eenvoudige pump-and-dump pogingen. De cryptomunt is namelijk al bijna twee maanden onafgebroken aan een gigantische opmars bezig.

Hoewel Egretia de afgelopen maanden buitengewone winsten heeft geboekt, is dit geenszins een indicator dat er op korte termijn vergelijkbare winsten mogen worden verwacht. Het lijkt er vooral op dat dit pure speculatie betreft, met tot op heden nog geen grote crashes.

Toch lijkt de usecase er een die aardig wat potentie heeft. Enkel in China is de HTML5 gaming industrie gegroeid van 50 miljoen yuan vier jaar geleden naar een huidige markt van 6 miljard.

Bronnen: Bloomberg, Being In Crypto

Foto: CoinMarketCap still

Lees meer over:
Bitcoin koers crypto stijging Altcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan