Deze bank in Bolivia lanceert een Tether (USDT) custodydienst

412 totale weergaven
Bolivia Tether USDT |

Banco Bisa uit Bolivia heeft een bewaardienst voor stablecoins geïntroduceerd, waarmee klanten Tether (USDT) kunnen kopen, verkopen en overdragen.

Bank in Bolivia lanceert Tether (USDT) custody

De acceptatie van bitcoin en crypto blijft toenemen in het Zuid-Amerikaanse land Bolivia nu een grote bank een bewaardienst heeft gelanceerd voor Tether’s USDT stablecoin. Banco Bisa uit Bolivia kondigt een bewaardienst aan voor USDT, waarbij klanten via de bank crypto kunnen kopen, verkopen en overdragen.

Met de dienst kunnen gebruikers hun activa bewaren, naar familieleden te sturen en grensoverschrijdende betalingen te verrichten.

Yvette Espinoza van de Autoridad de Supervisión del Sistema Financiero (ASFI) — de financiële toezichthouder van Bolivia — steunt het aanbod van de bank. Klanten kunnen cryptotransacties uitvoeren binnen het regelgevingskader van het land. Volgens de toezichthouder vermindert het de risico’s van onveilige interacties op de cryptomarkt.

Franco Urquidi, de vicevoorzitter van zakelijk beleid bij Banco Bisa, zegt dat klanten een verificatieproces doorlopen om de transacties veilig te laten uitvoeren.

Bolivia verbood crypto in 2014

In 2014 verbood Bolivia cryptocurrency’s en verbood het elke valuta die niet was uitgegeven of gereguleerd door de Boliviaanse overheid. Zo was het illegaal om bitcoin te gebruiken. De centrale bank zei dat dit was om de nationale valuta en burgers te beschermen tegen verlies van fondsen door ongecontroleerde valuta’s.

Echter, in 2024 begon Bolivia zijn standpunt over crypto-activa te wijzigen. Op 28 juni is het verbod op bitcoin en cryptobetalingen opgeschort. Daardoor is het voor banken en andere financiële instellingen weer mogelijk om transacties uit te voeren.

Volgens de Banco Central de Bolivia was deze stap bedoeld om de economie te versterken en de regelgeving in lijn te brengen met andere Latijns-Amerikaanse cryptoregelingen.

Op 27 september meldde de centrale bank van het land een stijging van 100% in de handel in virtuele activa. Tussen juli en september is er gemiddeld maandelijks $15,6 miljoen in crypto verhandeld.

Hoewel Bolivia zijn standpunt over cryptocurrency heeft versoepeld, heeft het land nog geen formeel belastingkader voor cryptotransacties ingevoerd.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...